Ann Wauters over parcours Belgian Cats: "Er zat meer in, maar we zijn trots"

  Ann Wauters bij terugkomst op de luchthaven van Zaventem.

  De carrière van Ann Wauters zit er nu helemaal op. De uitschakeling in de kwartfinales tegen Japan werd de eindhalte voor de basketbalspeelster. Ze blikt in De Ochtend op Radio 1 dan ook met gemengde gevoelens terug op de Olympische Spelen.  

  De Belgian Cats begonnen alvast uitstekend aan het olympische toernooi. Tegen grootmacht Australië gingen ze meteen met de zege aan de haal. "We waren zo blij dat we die 1e wedstrijd tegen Australië konden spelen. Als underdog konden we dan ook vrij spelen."


  "De 2e wedstrijd tegen Puerto Rico was een haalbare kaart, maar je moet het maar doen. Ik denk dat we trots mogen zijn. We waren eerst al blij om daar te zijn, maar dan wil je meer en meer. Dan sta je in de kwartfinales en wil je meer. Je wil vol voor die halve finale gaan."

  We waren eerst al blij om daar te zijn, maar dan wil je meer en meer.

  Ann Wauters

  "Sport blijft mijn passie"

  De kwartfinale tegen Japan bleek de eindhalte voor de Belgian Cats op de Olympische Spelen. "De eerste emoties van teleurstelling zijn wat aan het wegebben. Toch blijft er een bittere smaak hangen, dat was toch een kans. Er zat meer in. Maar we zijn ongelooflijk trots op ons parcours."


  Het werd meteen ook het einde van een indrukwekkende carrière van Ann Wauters. Wat volgt er nu? "Sport blijft mijn passie. Daarin zou ik graag verder doen. Maar op dit moment moet ik dit hoofdstuk nog afsluiten. Nu volgt er iets anders. Ik denk dat er nog zaken zijn om meer kansen te creëren voor vrouwen in de sport."

  Lees ook: