Vanhaezebrouck: "Ik hoop dat iedereen binnen de club kalm blijft"

  Gent is met 1 op 9 aan de competitie begonnen.

  Er hangen donderwolken boven Gent. Na de nederlaag tegen Oostende blijft AA Gent achter met 1 op 9 en deelt het de laatste plaats in de stand. Gent-coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat het beter moet, maar verdedigde zijn ploeg ook: "We verdienden hier nooit om te verliezen."

  "We hadden vandaag beter kunnen doen", opende Vanhaezebrouck na afloop van Oostende-Gent. "We hebben kansen gecreëerd, maar moesten beter afwerken."


  "Alle cijfers waren bij ons beter dan bij Oostende: de duels, we kwamen meer in zestien... maar de score is wel 1-0. We zijn vergeten te grijpen wat we verdienden, want hier verdienden we nooit om te verliezen."


  "We speelden een heel goede eerste helft, waarin we de match controleerden. Na de rust keerde het om, omdat het spel veel stil lag. Helaas was er dan die zware blessure voor Indy Boonen. Daarna was het moeilijk om het tempo opnieuw in de match te krijgen."

  "Op het einde hebben we het nog geprobeerd, maar we zitten nu eenmaal in een situatie waarin de zaken niet heel goed lopen. We moeten alles perfect doen om iets te kunnen rapen."

   

  "Ik hoop dat iedereen binnen de club kalm blijft. We hebben vorig seizoen gezien wat er gebeurt als we niet rustig blijven, dan draait het nog slechter uit. Er is al evolutie, maar er zijn ook nog altijd mankementen."

  We hebben vorig seizoen gezien wat er gebeurt als we niet rustig blijven, dan draait het nog slechter uit.

  Hein Vanhaezebrouck

  Donderdag terugmatch in Conference League

  Donderdag moet Gent al opnieuw aan de bak. In de Conference League wacht de terugwedstrijd tegen het bescheiden Letse Rigas, dat Gent in de heenmatch zowaar op 2-2 hield. 


  "We gaan proberen goed te recupereren. Woensdag reizen we alweer af naar Letland, waar we ons zullen proberen te plaatsen voor de volgende ronde van de Conference League. Nu moeten we ons hoofd leegmaken en daarna focussen op wat komt."

  Lees ook: