Ga naar de inhoud

De favoriete momenten van Team Sporza in Tokio: turngoud, bromance en olympisch skaten

 ma 9 augustus 2021 07:16
Abdi Nageeye en Bashir Abdi
Bromance in de marathon: Abdi Nageeye en Bashir Abdi.

De Olympische Spelen in Tokio hebben mooie prijzen opgeleverd voor Team Belgium. Onze reporters in Japan pikken er hun favoriet moment uit.

Het turngoud van Nina Derwael

Inge Van Meensel: "Het goud van Nina Derwael zal ik onthouden als het mooiste moment in mijn carrière."

 

"Knap ook hoe ze het Belgische turnteam mee op wereldniveau heeft gekregen. Met een 5e plaats in de kwalificaties als resultaat. Ik krijg nog kippenvel."

 

Stef Wijnants: "Ik kan kiezen voor prachtige zwemfinales, maar ik pik er toch de gouden medaille van Nina Derwael uit. We wonen allebei rond Sint-Truiden en daar gaat het al jaren over die gouden medaille."

De olympische spirit in het skaten

Christophe Vandegoor: "Waar ik van genoten heb, is het olympisch debuut van het skateboarden. Is het kunst of sport? De olympische spirit staat er alleszins bovenaan."

 

"Lore Bruggeman kreeg tijdens de wedstrijd tips van haar Nederlandse kompane Keet Oldenbeuving. Mooi!"

"Leef enorm mee met de Belgian Cats, nu nog"

"Wat mij ook zal bijblijven is het toernooi van de Belgian Cats", gaat Christophe Vandegoor voort.

 

"Onze basketbalvrouwen hadden hier de finale kunnen spelen, maar in de kwartfinales verslikten ze zich in Japan. Ik leef enorm met hen mee, nu nog."

De klik van Matthias Casse

"De bronzen medaille van marathonloper Bashir Abdi mag je hoog plaatsen in een wereldsport als atletiek. Dat doet veel deugd", vertelt onze presentator Maarten Vangramberen.


"Ook de bronzen plak van judoka Matthias Casse in de legendarische Budokanarena zal ik onthouden. Knap hoe hij de klik maakte na z'n verloren halve finale."


"En dan is er nog de strijd om de bronzen medaille van zevenkampster Noor Vidts. Zij straalde hier zoveel plezier en strijdlust uit", geeft Vangramberen mee.

Vrienden in de olympische marathon

Marc Willems: "Ik kies in laatste instantie nog voor de finish van de vrienden en trainingsmaats Nageeye en Abdi in de marathon. Ontroerend hoe de Nederlander onze landgenoot aan een medaille hielp. Zo mooi kan topsport ook zijn."

De ontlading van de Red Lions

Dirk Gerlo: "Ik ben ongelooflijk blij dat ik verslag heb mogen uitbrengen van de bijzonder spannende hockeyfinale. Ik was erbij toen Fred Deburghgraeve naar goud zwom, toen Justine Henin de tennistitel veroverde en nu was er die grote ontlading van de Red Lions. Genieten!" 

lees/bekijk ook: