Ga naar de inhoud

Servië pakt laatste gouden medaille met tweede olympische waterpolotitel op rij

De Serviërs pakken de laatste gouden medaille van de Spelen in Tokio.

Servië heeft met succes zijn olympische titel in het waterpolo kunnen verlengen. In de finale wonnen de Serviërs de laatste gouden medaille van de Spelen in Tokio door met 13-10 van Griekenland te winnen. Voor Griekenland is het hun eerste medaille ooit in het waterpolo.

In 2016 klopte Servië de buren van Kroatië met 11-7 in de olympische finale. Na twee bronzen medailles was het toen eindelijk goud voor Servië in Rio. Ze trokken dan ook als torenhoge favoriet naar Tokio om er hun olympische titel te verdedigen.

 

Hun tegenstander in de finale was Griekenland. Dat de Grieken in de finale stonden was op zich al historisch. Nog nooit haalden ze een olympische finale, laat staan een olympische medaille. Maar in Tokio waren ze na hun stunt in de halve finale tegen topland Hongarije al zeker van een eerste medaille.

 

In de finale lukte een tweede stunt voor Griekenland niet. De Grieken moesten hun meerdere erkennen in de sterke Serviërs. Een dominant Servië won de strijd om goud met 13-10.

 

De finale van het waterpolo was ook meteen de laatste sportieve prestatie op deze Olympische Spelen in Tokio.

Herbekijk de match om het goud in het waterpolo tussen Griekenland en Servië

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.