Medaille-eindstand: VS beste land met 113 medailles, België eindigt als 29e

  België haalde 7 medailles binnen op deze Spelen.

  De Verenigde Staten zijn voor de derde editie op een rij het best presterende land op de Olympische Spelen. Ze bleven in de medaillestand nipt China (88 medailles) voor . België verloor in het ultieme slot nog een plekje aan de Servische waterpoloërs en eindigt als 29e.

  In de medaillestand moest de VS lange tijd achtervolgen op China, maar onder andere in de zaalsporten werd er nog heel wat goedgemaakt. Uiteindelijk eindigen de Amerikanen helemaal bovenin met 113 medailles (39 goud, 41 zilver en 33 brons).

   

  China moet het doen met 38 keer goud, 32 keer zilver en 18 keer brons. Omdat de rangschikking op basis van het aantal gouden medaille is, was het dus een spannende strijd tussen de VS en China. De Amerikaanse volleybaldames zorgden voor de beslissing. 

   

  Rusland, dat onder neutrale vlag deelnam aan de Spelen, eindigt met 71 medailles. Verder in de top 5  zitten Groot-Brittannië en gastland Japan dat opvallend veel goud pakte, mede dankzij de uitstekende prestaties in het judo.

   

  België eindigt op een 29e plaats, net na Servië dus. Zevenkampster Nafi Thiam, turnster Nina Derwael en de Red Lions pakten het goud.

   

  Het waren de beste Spelen voor ons land sinds die van 1948 in Londen . Toen werd er wel een gouden medaille minder gehaald.

  Dit is de medaillestand