Red Lion Wegnez denkt al na over de toekomst: "Moeten nog werken na de carrière"

  Red Lion Victor Wegnez heeft in het midden van het feestgedruis tijd gemaakt om wat vragen van de Sporza-surfers te beantwoorden. Wegnez had het daarin over de vergelijking met de Rode Duivels en wat onze hockeymannen nu eigenlijk verdienen.

  Een gouden medaille en eeuwige roem. De Red Lions revancheerden zich in stijl na het mislopen van het goud in Rio. Onze nationale hockeymannen behoren al jaren tot de absolute wereldtop in het hockey. Maar kunnen ze er ook van leven? "Als prof kan dat", zegt Victor Wegnez. 


  "Maar je kan het wat vergelijken met een normale job. Je moet keihard werken. Maar het is niet zo dat we na onze carrière niets meer hoeven te doen. We moeten nog gaan werken. Het is niet zo dat we 4500 euro per maand verdienen, dat ligt eerder rond de 2500 euro."


  Wegnez is al volop bezig met wat hij na zijn carrière wil doen. "Ik ben afgestudeerd als sportnutritionist", vertelt hij trots. "Dat was niet makkelijk te combineren met het hockey, maar het is me wel gelukt."

  Roberto Martinez mag me bellen, hij heeft mijn nummer

  Victor Wegnez

  "Je moet hockey en voetbal niet met elkaar vergelijken"

  De huidige selectie Red Lions wordt beschouwd als de Gouden Generatie in het hockey. Dan is de vergelijking met het voetbal natuurlijk niet ver weg. Maar die vergelijking gaat voor Wegnez niet op. 


  "Je moet de twee sporten niet met elkaar vergelijken", is de Red Lion duidelijk. "Het zijn twee andere sporten. Er zijn meer mensen die voetbal spelen. Er komt ook meer druk bij kijken dan in het hockey." 


  Op de vraag of de Red Lions de plek van de Rode Duivels niet konden overnemen op het WK in Qatar volgend jaar, antwoordde Wegnez met een lach: "Ik kan wel voetballen. Martinez mag me bellen, hij heeft mijn nummer."

  Lees ook: