Nog één keer vooruitblikken: marathon en omnium sluiten Olympische Spelen af

  Sportliefhebbers, blijf vannacht gerust iets langer wakker om nog even te genieten van de Olympische Spelen. Nog één keer komen de beste atleten ter wereld in actie. De Belgische marathonlopers willen zich tonen in de straten van Sapporo, Lotte Kopecky rondt de Spelen af op de piste. Dit zijn de ones to watch voor dag 16. 

  Om klokslag 0 uur vannacht breekt de laatste dag van de Spelen aan. Op datzelfde moment beginnen Bashir Abdi, Koen Naert en Dieter Kersten aan hun olympische marathon. Kunnen de Belgische lopers zich tonen tussen de beste langeafstandslopers op aarde?

   

  De laatste landgenoot in actie op de Olympische Spelen luistert naar de naam Lotte Kopecky. Zij wil nog een keer alles geven in het omnium. Sluit Kopecky de Spelen af met een positieve noot? U ziet het vanaf 3 uur.

   

  Rond 13 uur volgt de traditionele sluitingsceremonie in Tokio. Het officiële einde van de - met een jaar uitgestelde - Olympische Spelen. 

  Wereldrecordhouder Eliud Kipchoge

  In de marathon wordt het - naast het Belgische trio - ook uitkijken naar Eliud Kipchoge en Amos Kipruto. De Kenianen zijn traditioneel ijzersterk op de 42,195km.

   

  Eliud Kipchoge is de wereldrecordhouder op de marathon. In Berlijn finishte hij twee jaar geleden in een tijd van 2 uur, 1 minuut en 39 seconden. 

   

  Een jaar later liep de Keniaan als eerste ooit een marathon onder de 2 uur. Een record dat niet op de tabellen staat, omdat de loop onder ideale omstandigheden en met 41 hazen afgewerkt werd.

  Vijfde goud voor Taurasi en Bird?

  Sue Bird en Diana Taurasi zijn gevestigde waarden in de selectie van het Amerikaanse basketbalteam. Beide speelsters doen al mee sinds de Spelen van Athene in 2004.

   

  Daar won het duo goud, net als in Peking, Londen én Rio. Als Bird en Taurasi morgen winnen van Japan, is het dus al de vijfde gouden plak in hun carrière. Of dat ook lukt, ziet u vanaf 4.30 uur.

  Bevestigen handbalvrouwen Franse zaaldominantie?

  Frankrijk presteert op een ongezien hoog niveau in de zaal. Nadat de basketters hun finale verloren tegen de Verenigde Staten, wonnen de volleyballers én de handballers wel goud op de Spelen.

   

  Morgen staat de laatste finale op het programma. Om 8 uur spelen de Franse vrouwen hun finale tegen Rusland in het handbal. Opnieuw goud voor onze buren?