Malcom schiet Brazilië in verlengingen naar tweede olympische titel op rij

  Invaller Malcom was de held bij de Brazilianen.

  Brazilië heeft in Tokio zijn olympische titel met succes kunnen verdedigen. Tegen Spanje zette invaller Malcom in de verlengingen de 2-1 eindstand vast. Met een zilveren medaille komt er een einde aan het lange seizoen van de 18-jarige Pedri.

  In de olympische finale van het voetbal bij de mannen nam titelverdediger Brazilië het op tegen Spanje. De Brazilianen gingen op zoek naar hun tweede gouden medaille op rij, terwijl de Spanjaarden de prestatie van op de Spelen in 1992 in Barcelona wilden herhalen.

   

  Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste echte kans was voor Spanje. Na een heet standje voor het doel van Santos, vermeed de Braziliaan Carlos nipt een owngoal.

   

  Op het halfuur kwam de Braziliaanse spits Cunha hard in aanraking met de uitgekomen Spaanse doelman Unai Simon. De VAR riep de scheidsrechter naar het scherm en de Brazilianen kregen een penalty. Richarlison kon vanaf de stip zijn 6e doelpunt van het toernooi maken, maar schoot de bal over het doel.

   

  De bitsige duels stapelden zich op, maar net voor rust vond Brazilië dan toch een gaatje in de Spaanse defensie. Cunha zette de Brazilianen op een 1-0 voorsprong.

  Oyarzabal hangt bordjes gelijk met knappe volley

  Na de rust hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Vooral Richarlison had de beste kans om de score voor Brazilië meteen na de rust uit te diepen, maar stuitte op een sterke Unai Simon.

   

  Op het uur was het aan de andere kant wel prijs voor Spanje. Invaller Carlos Soler bediende Mikel Oyarzabal, die het leer mooi op de slof nam voor de 1-1. Knap doelpunt van de Spanjaarden.

   

  Spanje drukte in het slot van de tweede helft nog door. Op enkele minuten van het einde van de reguliere speeltijd zag de 20-jarige Bryan Gil zijn knal uiteenspatten op de lat. En dus trokken de spelers richting verlengingen.

  Oyarzabal zorgde in de tweede helft voor de 1-1.

  Malcom schiet Brazilië naar goud in verlengingen

  Aan het begin van de 1e verlenging kwam Malcom zijn ploegmaat Cunha vervangen in de spits. Hij gaf de Brazilianen een extra stimulans, maar scoren lukte niet in de eerste verlenging. Spanje focuste vooral op verdedigen.

   

  Aan het begin van de tweede verlenging was het wel meteen prijs voor Brazilië. Antony stuurde met een lange bal Malcom diep. De Braziliaan tikte de bal voorbij Vallejo en knalde vervolgens richting doel. Unai Simon raakte de bal nog aan, maar kon de 2-1 niet meer vermijden.

   

  Brazilië grijpt zo voor de tweede keer op een rij het goud. Voor de Spanjaarden is het na de verloren halve finale op het EK-voetbal opnieuw net niet op een groot toernooi.

   

  De 18-jarige Pedri maakt met een zilveren medaille op de Spelen zo een einde aan zijn lang seizoen (73 wedstrijden). Volgend weekend start de competitie met Barcelona, al zal Pedri ongetwijfeld nog eerst wat rust krijgen.

  VIDEO: Malcom schiet Brazilië naar de Olympische titel

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.