Noorwegen laat Rusland in het zand bijten in de finale van het beachvolleybal

  Het dynamische duo: Mol en Sorum.

  Noorwegen-Rusland: niet meteen de beachvolleybal-wedstrijd der strandlanden, wel de olympische finale. Het waren de Noren Mol en Sorum die na een tweesetter het goud op zak mochten steken vandaag. Het duo Cherif/Ahmed schonk Qatar de eerste (bronzen) beachvolleybal-medaille ooit.

  Zand erover. Het olympische beachvolleybaltoernooi zit erop. Vandaag keek het Noorse duo Mol/Sorum in de slag om goud in de ogen van de Russen Stojanovski en Krasilnikov.


  Het Noorse duo nam de Russen meteen op de korrel. In de eerste set waren Stojanovski en zijn kompaan de volle 18 minuten op achtervolgen aangewezen. De Noren werkten die eerste set netjes af met 21-17.


  De finale was geen lang leven beschoren, want in het tweede kwart hadden de Noren weer de bovenhand. Met een score van 21-18 blikten ze de finale al na 40 minuten in. 


  De Noren werden vorig jaar al uitgeroepen tot dé sportploeg van hun land. Welke prijs gaan ze nu in ontvangst mogen nemen bij aankomst in Oslo?

  Benieuwd naar het verhaal van deze heren? Lees hieronder verder.

  Younousse/Tijan gaan de Qatarese geschiedenisboeken in

  In de kleine finale ging het Qatarese duo Cherif Younousse/Ahmed Tijan op zoek naar de eerste olympische beachvolleybalmedaille voor hun land. Younesse en Tijan, respectievelijk genaturaliseerd van Senegal en Gambia, lieten de Letten in de strijd om het brons ferm in het zand bijten (21-12, 21-18).


  Younousse lobde na 45 minuten spektakel het winnende punt over de blokpoging van Edgar Tocs heen, rende vervolgens naar de (weinige) supporters,  zakte door zijn knieën en plantte zijn voorhoofd in het zand. 


  Missie volbracht: "We hebben beachvolleybal voor eeuwig op de kaart gezet in Qatar", vertelde een glunderende Younousse met zijn bronzen medaille op zak.