Knock-out! Braziliaan Sousa ondergaat in finale, maar slaat op het juiste moment toe

  Sousa pakte het goud.

  De Braziliaan Hebert Sousa heeft misschien wel voor dé slag van het olympische bokstoernooi gezorgd. In de finale in de categorie tussen de 69 en 75 kilogram tegen de Oekraïner Oleksandr Chyzjnjak was hij op weg naar een zekere nederlaag, maar in de voorlaatste minuut van de 3e ronde sloeg hij nog toe.

  Na 2 ronden stond Sousa op alle scorekaarten 20-18 achter. De Oekraïener Oleksandr Chyzjnjak hoefde dus geen risico's meer te nemen en kon door nog enkele minuten vooral goed te verdedigen freewheelen naar een gouden medaille.

   

  Een genadeloze uithaal met links van de Braziliaan Sousa in het slot besliste anders over de kamp. Chyzjnjak ging meteen tegen de grond en de scheidsrechter besloot de wedstrijd definitief stil te leggen. 

   

  De uithaal van Sousa leverde Brazilië een tweede gouden medaille ooit op in het boksen. Eumir Marcial uit de Filippijnen en de Rus Gleb Bakshi veroverden nog brons.

  Herbekijk de kamp van de Braziliaan Hebert Sousa

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.