Israëlische Ashram snoept zussen Averina het goud af in de ritmische gymnastiek

  De Israëlische Linoy Ashram heeft de gouden medaille gepakt in de ritmische gymnastiek. Ze bleef over de 4 disciplines (hoepel, bal, kegel en lint) de Russische Dina Averina bijzonder nipt voor. De tweelingszus van Dina, Arina, eindigde als 4e.

  De 3-voudige wereldkampioene in de ritmische gymnastiek Dina Averina was de grote favoriete, maar ze bleef met een score van 107.65 uiteindelijk achter met zilver. Ze verloor het goud aan de Israëlische Linoy Ashram die haar met een score van 107.8 heel nipt voor bleef. 

   

  Averina probeerde bij het laatste onderdeel met het lint nog wel om een betere score te krijgen, maar haar challenge draaide op niets uit. Het brons ging naar de Wit-Russische Alina Charnasko, de tweelingszus van Dina, Arina, bleef zo zonder medaille achter.

   

  Het is de eerste keer sinds 2000 dat Rusland geen gouden medaille pakt in de ritmische gymnastiek.