Dopingonderzoek naar ex-voedingsdeskundige van sprintsensatie Jacobs opgestart

  De voormalige voedingsdeskundige van de Italiaan Marcell Jacobs wordt verdacht van het illegaal verstrekken van anabole steroïden.

  De Italiaanse politie voert momenteel het onderzoek "Operation Muscle Bound" naar de voormalige voedingsdeskundige van de Italiaan Marcell Jacobs die op de Olympische Spelen goud pakte op de 100 meter en de 4x100 meter. 

  De voedingsdeskundige, Giacomo Spazzini, zou volgens de Britse krant The Times op een illegale manier aan anabole steroïden geraakt zijn. Jacobs verbrak eerder al de samenwerking met Spazzini toen zijn naam een eerste keer opdook. 

   

  Spazzini gaf eerder in de Italiaanse media al aan dat hij een aandeel heeft in de successen van Jacobs. Vorig jaar namen ze samen nog een video op waarin ze hun plan uit de doeken deden om onder de 10 seconden te duiken op de 100 meter sprint.

   

  Het onderzoek "Operation Muscle Bound" gaat voornamelijk rond een bende die doktersvoorschriften en een doktersstempel wist te bemachtigen om aan dopingproducten te raken. Spazzini zou banden hebben met die groep. 

   

  De huidige manager van Jacobs, Marcello Magnani, gaf intussen ook een verklaring: "Het onderzoek heeft nooit betrekking gehad op Marcell. De samenwerking werd al in maart van dit jaar stopgezet."