Snelle Est Martin Laas vloert Kristoff en co in Noorse Arctic Race

  Laas is de snelste van het pak in rit 2.

  Martin Laas heeft de tweede etappe in de Arctic Race of Norway op zijn naam gezet. De Est van Bora-Hansgrohe was de snelste van het pak na een prangende spurt. Alexander Kristoff werd tweede en neemt de leiderstrui over van zijn landgenoot Markus Hoelgaard.

  Donderdag verkeek het sprintende peloton zich tijdens de openingsrit nog op vluchter Markus Hoelgaard. In rit 2 zou het peloton zich niet opnieuw laten ringeloren.

   

  Tijdens de rit waren het een trosje Belgen die zich in de kijker reden: Oliver Naesen, Jimmy Janssens, Cedric Beullens en stagiair Ceriel Desal kregen het gezelschap van de Noor Fredrik Dversnes. 

   

  Janssens en Dversnes probeerden het in de glooiende finale nog even met twee, maar werden op 5 km van de meet weer gegrepen. Op Fins grondgebied kwam de aangekondigde massasprint er en daarin toonde Martin Laas zich de snelste.

   

  De Est van Bora-Hansgrohe bleef nipt Alexander Kristoff voor, Danny van Poppel werd derde. Belgen Arne Marit en Tom Devriendt toonden zich met een 6e en 7e plaats. Kristoff neemt door de bonusseconden de leiderstrui over van Hoelgaard.

   

  Voor de 27-jarige Laas is het meteen zijn mooiste zege uit zijn carrière, zo bevestigde hij ook na de finish. "Dit is mijn grootste zege. Op 5 kilometer van de meet had ik nog krampen en wist ik niet of ik kon sprinten. Maar onze lead-out was fantastisch. We hebben onze kans gegrepen."

  Uitslag rit 2

  1. Martin Laas (Est) - 177,7 km in 3u56'14"
  2. Alexander Kristoff (Noo) - zelfde tijd
  3. Danny van Poppel (Ned)
  4. Rudy Barbier (Fra)
  5. Manuel Peñalver (Spa)

  Stand na rit 2

  1. Alexander Kristoff (Noo) 
  2. Markus Hoelgaard (Noo) - zelfde tijd
  3. Bryan Coquard (Fra) - 8"
  4. Kristian Aasvold (Noo) - 9"
  5. Samuele Battistella (Ita) - 10"