Parijs 2024 wil zondag stunten met grootste vlag ooit op Eiffeltoren

  De Eiffeltoren zal als vlaggenmast dienen voor de grootste vlag ter wereld.

  De Spelen in Parijs zijn nog niet begonnen of het eerste wereldrecord is al bijna een feit. In Parijs willen ze op zondag, bij de overhandiging van de olympische vlag, de grootste vlag ooit hijsen op de Eiffeltoren. "Ze is ongeveer een voetbalveld groot", zegt Tony Estanguet, de voorzitter van het organisatiecomité.

  De traditie wil dat tijdens de sluitingsceremonie van de Spelen de olympische vlag wordt overgedragen aan de volgende gaststad. Van Tokio gaat de vlag dus richting Frankrijk voor de Spelen van Parijs in 2024.

   

  In Frankrijk willen ze de voorbereiding op de Spelen alvast inzetten met een eerste wereldrecord. Zondag tijdens de sluitingsceremonie zullen ze in Parijs een vlag met de grootte van een voetbalveld hijsen. Met de Eiffeltoren hebben ze alvast een perfecte mast gevonden. Of het de Franse of de olympische vlag zal zijn, is nog niet bekend.

   

  "Het zal de grootste vlag zijn die ooit heeft gewapperd. Bovendien hebben we het geluk om met de Eiffeltoren de mooiste mast ooit te hebben voor een vlag", zegt ex-kajakker Tony Estanguet, de voorzitter van het organisatiecomité.

   

  100 jaar na datum mag Parijs zich opnieuw opmaken voor de Spelen. De officiële vlag begint na de overhandiging aan een eigen ronde van Frankrijk. "In Parijs zal de olympische vlag niet weggestoken worden, het behoort toe aan de burgers", zegt de burgemeester van Parijs Anne Hildago.