PSG slaat zijn slag: Lionel Messi vervolledigt het sterrenteam in Parijs

  Lionel Messi ruilt Barcelona in voor Parijs.

  De kogel is door de kerk. Na 19 jaar in Barcelona zet Lionel Messi (34) zijn voetbalcarrière voort in de Franse hoofdstad. De Argentijnse superster tekent bij PSG voor twee jaar, met een optie op een extra jaar. 

  "Il est là!": Messi zwaait vanuit ruit naar dolenthousiaste PSG-fans

  PSG vindt nog een spaarpotje voor Lionel Messi

  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het ook officieel. Voetbalwonder Lionel Messi gaat aan de slag in de Ligue 1. De Argentijn zal (minstens) tot 2023 te bewonderen zijn in het shirt van PSG. Hij zal er jaarlijks zo'n 40 miljoen euro opstrijken.

  Vorige week zorgde Barcelona voor een donderslag aan de voetbalhemel, door het vertrek van superster en clubicoon Messi aan te kondigen. De Argentijn brak bij Barça in 2004 door in het eerste elftal en zou er in 778 officiële wedstrijden 672 keer scoren. Hij won er onder meer 10 landstitels en 4 keer de Champions League.

  Al snel werd er hevig gespeculeerd over de toekomst van Messi. Weinig clubs zouden immers in staat zijn om zijn gigantische loon over te nemen. Maar het steenrijke PSG wierp zich al snel op als candidat numéro un, met Messi's boezemvrienden Di Maria en Neymar als extra troeven.

  Messi is vandaag samen met vader Jorge in Parijs om de puntjes en komma's van het contract te bespreken. Vandaag steeg er finaal witte rook op uit de Franse hoofdstad. De deal werd met een filmpje op Twitter bevestigd. De 34-jarige Messi tekent er voor twee jaar, mét optie voor een extra jaar.

  De kroon op het Parijse sterrenensemble

  Met de komst van Messi zorgt PSG opnieuw voor een stunt van formaat. In 2017 pakten ze al uit met de monstertransfer van Neymar voor een slordige 222 miljoen euro, destijds zowat een verdubbeling van het transferrecord.

  De steenrijke eigenaars uit Qatar lijken met Messi nu de kroon op hun sterrenploeg te hebben gezet. Naast zijn maatjes Neymar en Di Maria komt Messi er ook nog onder andere Mbappé en Sergio Ramos tegen.

  Voor PSG is Messi al de 6e topaanwinst van de zomer. Eerder betaalde de club al 60 miljoen voor rechtsback Hakimi en 16 miljoen voor middenvelder Pereira. Ramos, Donnarumma en Wijnaldum werden gratis opgehaald.

  Messi en Neymar worden herenigd.