Nafi Thiam, the day after: "Ik heb het niet zo lang uitgezongen als de Red Lions"

  Nafi Thiam ontving vandaag een tweede gouden plak in haar carrière.

  Net geen 24 uur na haar nieuwe triomf in de zevenkamp heeft Nafi Thiam haar gouden medaille in Tokio in ontvangst mogen nemen. Met kleine oogjes, weliswaar niet meteen door een wilde feestnacht. "Ik wil nu wat rust en ik wil vooral weer ademen", zegt ze.

  De podiumceremonie van de zevenkamp stond niet gisteren, maar wel vandaag geprogrammeerd. Nafi Thiam mocht net als in Rio ook in Tokio op het hoogste schavotje plaatsnemen.

   

  De tranen van gisteren hadden plaats gemaakt voor een glimlach bij de Brabançonne. "Ik wilde gewoon genieten van dit moment", reageerde Thiam met het goud om haar nek.

   

  "Zo'n huldiging duurt niet te lang en je maakt het niet te vaak mee. Daarom wilde ik me 100 procent bewust zijn van dit moment."

   

  "Het was een korte nacht", gaf Thiam nog mee. "Ik heb geprobeerd om te slapen, maar het was lastig door de adrenaline. Slapen, dat doe ik wel in het vliegtuig straks."

   

  Na de vruchtbare Belgische dag bouwde Thiam gisteren nog een feestje met de Belgische hockeymannen. "Maar ik was zo moe dat ik het niet zo lang heb uitgezongen als zij."

   

  "Nu heb ik vooral nood aan rust, vakantie en gewoon even ademen. Ik wil genieten van mijn vrienden en familie."

  Bekijk de podiumceremonie:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.