Lions-tegenstander breekt bubbel om verdriet te verdrinken: "We zijn beschaamd"

  De Australische hockeymannen hebben een flinke kater overgehouden aan hun olympisch avontuur. Niet alleen verloren ze de match om het goud, ze gingen 's nachts ook nog eens hun boekje te buiten. Enkele spelers verlieten het olympisch dorp op zoek naar drank, iets wat niet mag volgens de strenge regels in Tokio. Het Australisch Olympisch Comité reageert ontgoocheld.

  Vijf leden van het Australisch hockeyteam zijn gisteren hun boekje te buiten gegaan. Na het verlies tegen de Red Lions hadden de Australische mannen geen zin om vroeg hun bed in te duiken. De Australiërs wilden hun verlies doorspoelen. Liefst van al met wat alcoholische drankjes.


  Daarvoor verlieten er enkele spelers  even het olympisch dorp op zoek naar drank in de dichtsbijzijnde winkel, wat niet toegelaten is volgens de strenge voorschriften in Tokio.


  Met twee kratten bier op zak, keerde het vijftal twintig minuten na hun vertrek al weer terug naar het dorp.

  "Begrijp de teleurstelling, maar zijn duidelijk geweest over de verwachtingen van het team"

  Hoewel de Australische hockeymannen mondmaskers droegen en negatief testten op Covid, is Ian Chamberlain, delegatieleider van de Australiërs, niet te spreken over het voorval.


  "Hoewel ik de teleurstelling van de spelers begrijp na hun verlies in de wedstrijd om de gouden medaille, zijn we overduidelijk geweest over de verwachtingen van dit team terwijl we in Tokio zijn", zei Chesterman bij het Australische Seven News.


  "De regels zijn er om het team veilig te houden en om onze toewijding aan de organisatoren van de Spelen en aan het Japanse volk te behouden."


  Ook hoofdcoach Colin Batch reageerde teleurgesteld op de nachtelijke escapades van zijn team. "We zijn beschaamd", zei Batch. "Maar ze hebben zich onmiddellijk verontschuldigd voor hun gebrek aan nadenken en de impact die het heeft gehad op het team."

  Lees ook: