Diskwalificatie Sebastian Vettel wordt maandag in beroep behandeld

  Vettel en Aston Martin hopen hun gelijk te krijgen.

  De internationale automobielfederatie FIA zal komende maandag beslissen of Sebastian Vettel gediskwalificeerd blijft in de GP van Hongarije. De Duitse ex-wereldkampioen kwam vorig weekend als tweede over de streep, maar werd nog geschrapt uit de uitslag omdat hij na afloop te weinig brandstof in de tank had.

  Vettel kwam zondag op de Hungaroring in Boedapest als tweede over de streep, maar werd uit de uitslag geschrapt omdat hij te weinig brandstof in de tank overhield. 

   

  Volgens de regels van de Formule 1 moet een bolide na de finish nog ten minste 1 liter benzine bevatten. De wagen van Vettel bleek bij meting nog slechts 0,3 liter over te hebben. Een liter is nodig om te bepalen of de gebruikte brandstof aan de regels voldoet. 

   

  Volgens de data van Aston Martin was er nog 1,74 liter in de wagen. De renstal tekende na afloop van de GP dan ook beroep aan tegen de schorsing. Maandag zal het team via een videoconferentie zijn argumenten kunnen voorleggen.

   

  De Fransman Esteban Ocon (Alpine) won de GP van Hongarije. De Britse wereldkampioen en WK-leider Lewis Hamilton (Mercedes) schoof door de diskwalificatie van Vettel op naar de tweede plaats, de Spanjaard Carlos Sainz Jr (Ferrari) naar de derde.