Derde keer goede keer voor Amerikaanse Ross in het beachvolleybal

  April Ross (links) pakt na zilver in Londen en brons in Rio nu het goud in Tokio.

  De Amerikaanse April Ross en Alix Klineman hebben het goud gewonnen in het beachvolleybal. Na een zilveren medaille in Londen en een bronzen medaille in Rio pakte Ross deze keer wel het goud in Tokio. In de finale zette de VS Australië eenvoudig weg in twee sets.

  De Australiërs bereikten de finale van het beachvolleybal voor de eerste keer sinds de Spelen van 2000. Maar in de finale was het duo Artacho Del Solar/Clancy niet opgewassen tegen het Amerikaanse geweld. Na 20 minuten ging de eerste set al met 21-15 naar Amerika.

   

  De temperaturen liepen op tot 33 graden en dus besloten de Amerikaanse vrouwen Ross en Klineman om er snel een einde aan te maken. Ook de tweede set ging vlot naar Amerika met 21-16. Met overmacht ging het olympisch goud voor de vierde keer naar Amerika.

   

  Voor de 39-jarige Ross is het haar eerste gouden medaille op de Spelen. Ross gaat al een hele tijd mee in het beachvolleybal, maar kon tot voor Tokio nooit het goud winnen.

   

  In Londen in 2012 verloor ze met Jen Kessy de finale tegen haar Amerikaanse landgenotes en ging ze met het zilver naar huis. Vier jaar later deed Ross opnieuw een gooi naar het goud, maar in Rio strandde ze met Kerri Walsh Jennings op een derde plaats. Het goud was toen voor Duitsland.

   

  Na zilver en brons is het nu eindelijk goud voor April Ross met haar partner Alix Klineman. Het brons ging naar Zwitserse Joana Heidrich en Anouck Verge-Depre. 

  Herbekijk de match om het goud tussen Australië en de VS:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.