VIDEO: Canada pakt voetbalgoud na bizarre penaltyreeks met 7 missers

  Na een strafschoppenreeks met 7 missers trok Canada uiteindelijk aan het langste eind.

  In de olympische voetbalfinale bij de vrouwen kregen we een verrassende affiche voorgeschoteld. Geen Verenigde Staten of Brazilië, wel Zweden en Canada. Beide ploegen wilden alvast beter doen dan in Rio, waar Zweden zilver "won" en Canada brons pakte.

  Zweden begon energiek aan de partij en voetbalde de beste kansen bij elkaar. Tot een vroeg openingsdoelpunt leidde dat niet, maar 15 minuten voor de rust was het dan toch prijs. Draaischijf Asllani bediende goaltjesdief Blackstenius, die niet twijfelde en Zweden op voorsprong bracht. 

   

  Een slap Canada trok met een achterstand de kleedkamer in. De Canadese bondscoach Priestman besefte dat er iets moest veranderen en voerde tijdens de rust meteen 3 wissels door. Een beslissing die ook iets opleverde, want de Canadese vrouwen kwamen meteen scherp uit de kleedkamer. 

   

  Zweden kon niet meer het hoge tempo van in de 1e helft ontwikkelen en moest het spel ondergaan. Na aanhoudend aandringen, kreeg Canada 20 minuten voor tijd een strafschop. Chelsea-middenvelder Fleming bleef koel en hing de bordjes gelijk.

   

  Ook na verlengingen bleef het 1-1 en dus moesten strafschoppen voor de beslissing zorgen. In een reeks met 7 gemiste strafschoppen, waaronder maar liefst 4 op rij, was het uiteindelijk Canada die met het goud aan de haal ging. Een drama voor de Zweedse vrouwen, die 5 jaar na Rio opnieuw genoegen moeten nemen met zilver.

  Bekijk hier de penaltythriller tussen Zweden en Canada:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.