Ga naar de inhoud

Australische media na verlies tegen "beste team van de wereld": "Langzaam & pijnlijk"

Enkele krantenknipsels uit Australië.

Wat schrijven de Australische kranten en sportmedia na de dramatische nederlaag van "The Kookaburras" in de olympische hockeyfinale tegen de Red Lions? Down-under worden de Belgen vooral geprezen. "Een Belgische toonbank (counter in het Engels, red.) is meestal iets waar je bier of frietjes kunt bestellen. In de finale was de counter van de Belgen gewoon van wereldklasse."

The Sydney Morning Herald: "Haddock had spanning ook niet overleefd"

"1.000 bommen en granaten", opent Malcom Knox van The Sydney Morning Herald. "Het favoriete culturele exportproduct van België, de nerveuze Kapitein Haddock van de Kuifje-reeks, had de spanning van de olympische hockeyfinale voor mannen nooit kunnen overleven."

 

"Een VAR-moment verlengde de spanning, maar uiteindelijk wonnen de Red Lions, op dit moment gewoon het beste team van de wereld, toch nog na het gelijkspel tegen Australië."

 

Knox zag de Belgen al voor het eerste fluitsignaal indruk maken. "Deze gouden generatie Belgische hockeyspelers leek er altijd op te vertrouwen dat ze de vierde medaille van hun land op de Spelen zouden binnenhalen."

 

"Voor de wedstrijd won België duidelijk al in de afdeling “The Voice” met een indrukwekkende vertolking van hun volkslied. Ook de huddle van de spelers mocht er best zijn."

 

"Een Belgische toonbank (counter in het Engels, red.) is meestal iets waar je bier of frietjes kunt bestellen. In de finales was de Belgische counter gewoon van wereldklasse, een constante dreiging", aldus Knox, over dé sterkte van België.

Een Belgische toonbank is meestal iets waar je bier of frietjes kunt bestellen. Ook deze avond was de Belgische counter van wereldklasse, een constante dreiging. 

The Sydney Morning Herald

ABC News: "Olympisch goud buiten bereik"

"Wanneer olympisch goud wordt aangeboden, maar eigenlijk buiten bereik is", kopt ABC News.

 

"De Australische hockeyspelers hebben niet gefaald, maar als je er niet in slaagt om iets te bereiken waar je alles voor gedaan hebt de laatste jaren, is het moeilijk om een ​​ander woord te vinden."

De Australische hockeyspelers hebben niet gefaald, maar het is moeilijk om een ander woord te vinden.

ABC News

The West Australian: "Charter kon Vanasch niet evenaren"

"Australië is een historische tweede olympische gouden medaille ontzegd in een spannende 3-2 shootout-nederlaag tegen België", schrijft Mitchell Woodcock van The West Australian.

 

"Kookaburras-doelman Andrew Charter speelde een wedstrijd om nooit meer te vergeten, maar hij kon de reddingen van zijn Belgische tegenhanger Vincent Vanasch niet evenaren. Die hield Australië twee keer van een doelpunt tijdens het spectaculaire einde van de wedstrijd."

Kookaburras-doelman Andrew Charter speelde een wedstrijd om nooit meer te vergeten, maar hij kon de reddingen van zijn Belgische tegenhanger Vincent Vanasch niet evenaren.

The West Australian

Fox Sports Australia: "Hock-ing crazy"

"De nederlaag van Australië tegen België was langzaam en pijnlijk", lezen we bij Fox Sports Australia, dat "Hock-ing crazy", kopt.

 

"Voor België kwam de overwinning vijf jaar nadat ze de wedstrijd om de gouden medaille hadden verloren van Argentinië in Rio. Sindsdien hebben ze zowat alles gewonnen dat er te winnen valt in het hockey. Nu ook olympisch goud."

 

"Terwijl de Belgische spelers triomfantelijk brulden, ging hun Nieuw-Zeelandse coach Shane McLoud naar de dug out, begroef zijn hoofd in zijn handen en huilde. Iets verder hadden de Australische spelers moeite om hun emoties in bedwang te houden."

De nederlaag van Australië tegen België was langzaam en pijnlijk.

Fox Sports Australia

Daily Telegraph: "Een pijnlijk einde in tranen"