Ploegmaats zwaaien Messi uit: "Elke jongen droomt ervan om met jou te spelen"

  Ansu Fati samen met Lionel Messi.

  Het afscheid van Lionel Messi bij Barcelona laat ook in de Catalaanse kleedkamer zijn sporen na. Voor de 18-jarige Ansu Fati was Messi een jeugdheld. "Ik wil je bedanken voor de voorbije twee jaar", schrijft hij. Ook Busquets en Piqué namen afscheid van hun maatje: "We zijn hier 13 jaar samen opgegroeid."

  Fati: "Zo gelukkig dat ik mijn droom zag uitkomen"

  "Alle jongens die naar La Masia (het opleidingscentrum van Barcelona, red.) komen, dromen ervan om met jou te spelen", schrijft Ansu Fati. "Ik ben zo gelukkig dat ik die droom heb zien uitkomen."


  "Ik wil je bedanken voor de voorbije twee jaar, voor jouw vriendschap en voor alles wat je mij geleerd hebt. Mijn familie en ik zullen je voor altijd dankbaar zijn. Ik wens jou en je familie het beste."

  Busquets: "Ik probeer het nog te vatten"

  Sergio Busquets deelde heel wat langer de kleedkamer met Messi. Ook voor hem is het afscheid pijnlijk. "Ik probeer nog te vatten wat er allemaal gebeurd is, maar ik kan je alleen maar bedanken voor alles wat je gedaan hebt voor deze club en voor mij."

   

  "Je kwam hier toe als een kind en bent hier de beste speler aller tijden geworden. Je hebt deze club doen groeien naar het niveau dat bij Barcelona hoort en je hebt met de club en individueel geschiedenis geschreven. En ik kan zeggen dat ik samen met jou gespeeld heb en dat we samen veel momenten hebben gedeeld, overwegend mooie momenten."


  "Ik had het geluk dat ik met jou ben kunnen opgroeien en dat we hier 13 jaar samen gespeeld hebben. Maar daarnaast zal vooral je persoonlijkheid en vriendschap me bijblijven. Ik zal je missen. Ik wens jou en je familie het allerbeste, je verdient het."

  Piqué: "Niets zal ooit nog hetzelfde zijn"

  Ook verdediger Gerard Piqué deelde 13 jaar de kleedkamer met Messi. Het ene Barça-icoon ziet zo het andere vertrekken. Piqué reageerde emotioneel op sociale media. 

   

  "Niets zal ooit nog hetzelfde zijn. Niet Camp Nou, niet de stad Barcelona, ​​niet wijzelf. Na meer dan 20 jaar bij de Club, stop je met het dragen van het Barça-shirt. De realiteit is soms heel hard."

   

  "We ontmoetten elkaar in 2000, we waren 13 jaar oud en hadden een carrière voor ons. Wat een carrière! Zelfs toen hadden we het zo gek niet kunnen bedenken, het is verdomd waanzinnig!"

   

  "In mijn eerste seizoen, na mijn terugkeer bij FC Barcelona, ​​wonnen we de treble en werd jij de beste speler aller tijden. Van Rosario tot het aanraken van de hemel van Rome. Daar begon de legende. Wat daarna kwam is geschiedenis. Wat hadden we het goed!"

   

  "Nu ga je weg, maar ik weet dat je op een dag terug zal komen. Er zijn zaken die nog afgewerkt moeten worden. Veel plezier, geniet van waar je ook gaat en blijf winnen zoals alleen jij weet hoe dat moet. Hier zullen we je missen. Ik hou van je Leo."

  Coutinho: "Dankbaar voor hoe je mijn familie behandelde"

  De Braziliaan Philippe Coutinho streek in 2018 neer in Barcelona en speelde uiteindelijk drie seizoenen aan de zijde van Messi. "Leo, hartelijk dank voor alles. Het was een grote eer om je te hebben ontmoet en met je gespeeld te hebben."


  "Ik ben ontzettend dankbaar voor de manier waarop je mij en mijn familie hier altijd hebt behandeld. Ik wens je veel succes in je toekomst en moge God je huis en je gezin altijd zegenen."

  De berichten op Instagram

  Ook ex-ploegmaats halen mooie herinneringen op