Allyson Felix is met 10e medaille meest gelauwerde olympische atlete

  Allyson Felix telt nu 10 olympische medailles, geen enkele atlete doet beter.

  Allyson Felix heeft op de Olympische Spelen geschiedenis geschreven door haar 10e olympische eremetaal te veroveren. De 35-jarige Amerikaanse liep vrijdag naar brons op de 400 meter. Geen enkele atlete deed ooit beter dan de 10 medailles van Felix.

  Alysson Felix moest vrijdag aan de bak in de buitenbaan van de 400 meter. Titelverdedigster Shaunae Miller-Uibo was een maatje te groot, net als nummer 2 Marileidy Paulino, maar het brons was wel voor de Amerikaanse.

   

  Met 10 olympische medailles doet Felix nu beter dan de legendarische Jamaicaanse spurtbom Merlene Ottey en is ze alleen recordhoudster. Bij de mannen telt de Amerikaan Carl Lewis ook 10 olympische medailles.

   

  Felix, die in 2018 moeder werd van een dochter Camryn, veroverde haar eerste olympische medaille op de Spelen van 2004 in Athene. In haar prijzenkast liggen nu zes gouden, drie zilveren en 1 bronzen plak. Daar kan er zaterdag nog eentje bijkomen in de 4x400 meter.

  VIDEO: Bekijk hoe Allyson Felix brons pakt op de 400 meter

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.