Walsleben zegt na het veld ook de weg vaarwel: "Kijk uit naar nieuw hoofdstuk"

  Enkele maanden geleden nog kwam zijn grootste zege in Boucles de la Mayenne.

  De Duitse renner Philipp Walsleben heeft zijn pensioen aangekondigd. Na het huidige wegseizoen hangt de 33-jarige renner zijn fiets aan de haak. Dat laat zijn ploeg Alpecin-Fenix weten. "Dit idee speelde al een tijdje in mijn hoofd", vertelt Walsleben.

  Philipp Walsleben herkende je in het veld aan zijn Duitse kampioenentrui. Hij werd 6 keer nationaal kampioen bij de eliten. Daarnaast won hij enkele kleine crossen. In 2017 sloot hij dat hoofdstuk af en focuste hij zich uitsluitend op zijn wegcarrière.

   

  Twee maanden geleden nog won hij de Boucles de la Mayenne, zijn grootste zege. Toch heeft hij besloten er na dit seizoen mee te stoppen. "Hier denk ik al een tijdje over na", vertelt hij op de site van Alpecin-Fenix, de ploeg waar hij al 12 jaar rijdt. 

   

  "Ik stop er heel veel energie in en maak niet meer genoeg progressie. Ik train hard om goed te zijn op de wedstrijden, en dat is leuk, maar ik mis soms het echte genot van fietsen. Ik weet nog niet wat 2022 zal brengen, maar ik kijk uit naar een nieuw hoofdstuk."