Verbazing in Spaanse en Argentijnse pers: "Dit valt moeilijk te geloven"

  Lionel Messi sluit zijn carrière dan toch niet af bij Barcelona.

  Als een donderslag bij heldere hemel. Het nieuws dat Lionel Messi en Barcelona uit elkaar gaan, is ingeslagen als een bom. Ook bij de Spaanse en Argentijnse pers. Een overzicht.

  Marca: "Geen wedstrijd meer in shirt Barça"

  De Spaanse krant Marca rook als eerste onraad. Een dag eerder klonken er nog positieve geluiden uit Camp Nou, maar de stemming sloeg vandaag helemaal om. "Barcelona heeft nog nooit zo ver van een contractverlenging gestaan", onthulde Marca vandaag.

   

  Niet veel later kwam de bevestiging van de Catalaanse club. "Lionel Messi zal geen wedstrijd meer spelen in het shirt van Barcelona. Ondanks alle inspanningen van de club is het niet gelukt om een akkoord te bereiken."

  Ole: "Een wereldwijde bom"

  Ook in Argentinie, het thuisland van Messi, kwam het nieuws onverwacht. Dat is duidelijk te zien op de cover van de Argentijnse krant Olé. "Een wereldwijde bom: Messi verlaat Barcelona", staat er in grote letters. "Het einde van een legende", is het onderschrift.

  ABC: "Einde van de Messi-soap"

  "Het einde van de Messi-soap", schrijft het Spaanse ABC. "Maar niet op de manier die Barcelona-voorzitter Joan Laporta en de Barça-fans hadden verwacht. Terwijl alles erop wees dat Jorge Messi, de vader en vertegenwoordiger van de voetballer, de contractverlenging vandaag zou afsluiten, heeft Barcelona aangekondigd dat Messi niet in Camp Nou blijft."

  TyC Sports: "Moeilijk te geloven"

  Ook het Argentijnse TYC Sports werd helemaal verrast. "Dit nieuws is moeilijk te geloven", schrijft het. "Barcelona maakte officieel bekend dat Lionel Messi niet doorgaat bij de club. Het einde van een tijdperk dat de voetbalgeschiedenis voor altijd zal markeren."

  AS: "Messi dwarsboomt misschien Ronaldo"

  Bij AS kijken ze al wat verder naar de toekomst van Messi. Ook zij geloven dat PSG misschien wel de toekomstige club van de Argentijn kan zijn. En laat dat nu net ook een optie zijn voor Cristiano Ronaldo, die Juventus zou kunnen verlaten. "Een speler die misschien gedwarsboomd wordt door het vertrek van Messi, is ... Cristiano Ronaldo", schrijft de Spaanse krant.

  Mundo Deportivo: "Breuk tussen Messi en Barcelona"

  Sport: "Messi vernieuwt niet bij Barcelona"