Ga naar de inhoud

Rusland en Frankrijk zorgen voor Europese topaffiche in volleybalfinale

 do 5 augustus 2021 17:01

Zondag staat de ontknoping van het olympische volleybaltoernooi op de agenda. Brazilië zal geen poging kunnen ondernemen om zijn titel te verlengen. In de halve finale bleek Rusland te sterk. In de andere halve finale overklaste Frankrijk de Argentijnen.

Brazilië-Rusland zou een mooie affiche zijn voor de olympische finale, maar de twee grootmachten in het volleybal kwamen elkaar al een ronde eerder tegen. De Russen wouden revanche nemen voor de verloren halve finale van Rio in 2016.

 

Brazilië was topfavoriet voor de eindzege. De ploeg stond in de afgelopen vier Olympische Spelen telkens in de finale. Tweemaal gingen ze met de olympische titel aan de haal, tweemaal moesten ze tevreden zijn met zilver.

 

Onder impuls van de Maksim Michajlov namen de Russen - na een twijfelachtige eerste set - de wedstrijd in handen. In de Ariake Arena toonden ze hun ijzersterke blok en verschroeiende aanval. 

 

Brazilië klampte aan, maar moest zijn meerdere erkennen. Het werd 1-3: 25-18, 21-25, 24-26 en 23-25. Rusland neemt zo revanche voor Rio en droomt luidop van een olympische titel.

Frankrijk zet Argentinië makkelijk opzij

Frankrijk is bezig aan een ijzersterk toernooi. De Franse ploeg schakelde in de kwartfinales Polen uit. De ploeg van Vital Heynen kwam voor niets minder dan een medaille, maar moest na een vijfsetter huiswaarts keren.

 

In de halve finale stond Argentinië tegenover de Fransen. Het beloofde een spannende strijd te worden, maar Frankrijk bleef spelen op een wolk. In drie korte sets (25-22, 25-19, 25-22) beslisten ze de wedstrijd.

 

Zaterdag staat de ploeg voor het eerst in een olympische finale. Een historisch moment dat duidelijk emotie losweekt bij de Fransen. 

De finale van het mannentoernooi wordt zaterdag gespeeld om 14.15 uur. De strijd om het brons staat om 6.30 uur op het programma.

Lees ook: