Dagprogramma 6 augustus: D'hoore en Kopecky om 10.15u, Tornados om 12u

  Wat een dag! De Belgische delegatie verwende ons met maar liefst twee gouden medailles. Reden genoeg om even uit te blazen, al wordt daar in Tokio geen rekening mee gehouden. Er staat alweer een mooie sportdag voor de deur. Benieuwd welke prestaties de Belgen vrijdag kunnen neerzetten? Hier alvast het overzicht.

  Vanaf 10.15 uur beginnen Jolien D'hoore en Lotte Kopecky aan hun 120 rondjes op de piste. In de ploegkoers wil het duo strijden om een medaille. "Kopecky steekt in de vorm van haar leven", zet wielercommentator Renaat Schotte hun ambities kracht bij.

   

  Individueel lukte het niet om medailles te pakken in het jumping. Morgen mogen Pieter Devos, Jérôme Guery en Grégory Wathelet het proberen als team. De kwalificaties gaan van start om 12 uur.

   

  De laatste Belgen in actie zijn de Belgian Tornados. Het kwartet wil zich met een goede tijd plaatsen voor de finale van de 4x400m. Eerste opdracht: de reeksen domineren. Of dat lukt, ziet u om 13.35 uur.

  Nummer 2 voor Sifan Hassan?

  Een gouden medaille heeft het Nederlandse loopwonder al op zak. Maar voor "slechts" één gouden medaille kwam Sifan Hassan niet naar Tokio. Na winst op de 5.000 meter, blijven er nog twee doelen op haar checklist staan.

   

  Morgen staat de tweede grote uitdaging op het programma. Hassan wil de concurrentie achterlaten op de 1.500 meter. Haar halve finale won ze alvast vlot, de finale ook? U ziet het vanaf 14.50 uur.

  Taha Akgül: beste freestyle worstelaar ooit?

  Hij is voormalig olympisch, wereld- en Europees kampioen freestyle worstelen bij de categorie +125 kg. Taha Akgül is dus geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

   

  De Turkse spierbundel - hier links op de foto - is dan ook een van de topfavorieten op de Olympische Spelen. Niet alleen in zijn sport excelleert Akgül, ook als student sleepte hij meerdere diploma's in de wacht. Of hij de concurrentie slimmer af is, ziet u vanaf 11.15 uur.

  Sloveense klimster Janja Garnbret

  Nog maar 22 is ze, maar de Sloveense Janja Garnbret wordt nu al gezien als de beste bergbeklimmer én sportklimmer ter wereld. Op haar 16 maakte ze haar intrede op het hoogste niveau en draaide ze meteen mee aan de top.

   

  Van 2016 tot en met 2019 was Garnbret ongenaakbaar. De Sloveense berggeit schreef vier keer op rij de wereldtitel achter haar naam. Voegt ze daar nu een olympische titel aan toe? De finale van het sportklimmen begint om 14.10 uur.

  Steken Nederlandse hockeyvrouwen goud op zak?

  Om 12 uur zitten al onze noorderburen op het puntje van de stoel. Dan beginnen de hockeydames aan hun finale tegen Argentinië. 

   

  Op de weg naar de finale versloeg Nederland Groot-Brittannië met duidelijke 5-1-cijfers. Argentinië won nipt van India met 2-1. Grijpen de Nederlanders de olympische titel?