Noor Vidts: "Deze 4e plaats overtreft mijn stoutste dromen"

  Noor Vidts

  Zevenkampster Noor Vidts heeft vriend en vijand verrast door 4e te worden op de Olympische Spelen. "Ik besef het allemaal nog niet goed", vertelde ze na de zevenkamp voor de camera van Sporza.

  Noor Vidts heeft in Tokio een prachtig sprookje geschreven, helaas zat er in de afsluitende 800 meter nét geen bronzen medaille meer in. "Ik voel ontgoocheling en trots. Het is jammer dat ik net geen brons haal, maar het is wel super wat ik gedaan heb", vertelt Vidts aan Sporza.

   

  "Deze 4e plaats overtreft mijn stoutste dromen. Ik had nooit gedacht dat ik dit zou kunnen bereiken. Het was mijn doel om hier ervaring op te doen. Ik ben zo trots op wat ik hier gedaan heb. Ik ben superblij."

   

  "Na de 1e dag had ik al door dat ik enorm goed bezig was. Ik wist dat ik op weg was naar een heel mooi record. Vannacht heb ik bijna geen oog dichtgedaan door de opwinding."

  Ik heb zeker nog progressiemarge, want ik train nog niet enorm veel.

  Noor Vidts

  Hoe verliep de 800 meter? "Mijn coach had in de 1e ronde gezegd om achter iemand te blijven, zodat ze geen gebruik konden maken van mij. Maar toen we na de 1e ronde best traag doorkwamen, ben ik gaan sprinten. Helaas kwam ik net iets tekort."

   

  "Ik zag op het scherm wel dat Emma Oosterwegel achter mij zat. Ik heb nog een tandje bijgezet, maar het is net niet gelukt. Ik ben ook wel blij voor haar dat ze zo goed gepresteerd heeft. Het is een heel tof meisje."

   

  "Dat ik nu tot de wereldtop behoor? Dat besef ik allemaal nog niet. Ik wil gewoon blijven verbeteren. Ik voelde in een aantal proeven dat ik er nog niet alles uitgehaald heb. Ik heb zeker nog progressiemarge, want ik train nog niet enorm veel. Ik ga niet voltijds atletiek doen. Ik wil er ook iets naast blijven doen", zegt Vidts, die voor bio-ingenieur studeert.

  programma Noor Vidts
  woensdag 4 augustus dag 1 2e verslag
  donderdag 5 augustus dag 2 4e verslag