Ga naar de inhoud

Denemarken en Frankrijk zorgen voor heruitgave van handbalfinale in Rio

Net zoals 5 jaar geleden strijden Denemarken en Frankrijk voor olympisch goud.

In het handbal bij de heren krijgen we een heruitgave te zien van de finale in Rio. Net zoals 5 jaar geleden zullen Denemarken en Frankrijk onder elkaar uitmaken wie zich tot olympisch kampioen kroont.

Titelverdediger Denemarken maakt nog steeds kans om zijn olympische titel te verlengen. In de halve finale tegen Spanje maakten de Denen hun favorietenstatus helemaal waar. Met 12 doelpunten leidde Mikkel Hansen de uittredende olympische kampioen naar een 27-23-overwinning.

 

Hoewel Denemarken sterk aan de partij begon, bleef Spanje lange tijd gelijke tred houden. Toch moesten de Spanjaarden de rol op het einde van de 1e helft wat lossen, waardoor ze met een 14-10-achterstand de kleedkamer introkken.

 

De pauze had  Spanje duidelijk deugd gedaan en 6 minuten voor tijd kwamen de manschappen van coach Ribera plots terug tot 22-21. Gelukkig voor de Denen stond doelman Niklas Landin sterk te keepen, waardoor de topfavoriet 5 jaar na Rio nog steeds uitzicht houdt op een nieuwe olympische triomf.

Frankrijk voorbij verrassende Egyptenaren

In de 2e halve finale keek vice-olympisch kampioen Frankrijk het verrassende Egypte in de ogen. Na de gewonnen kwartfinale tegen nummer 1 van de wereld Duitsland kregen de Egyptenaren met Frankrijk opnieuw een grootmacht tegenover zich.

 

Egypte begon sterk aan de partij en liep meteen uit tot 1-5. Alarmfase rood voor Frankrijk, dat meteen een versnelling hoger schakelde. Met een 13-13-stand bij de rust was alles nog mogelijk.

 

Ook in de 2e helft hielden beide ploegen elkaar in evenwicht. Maar uiteindelijk was het toch Vincent Gerard die zich tot man van de match kroonde. Met enkele cruciale reddingen gidste de Franse doelman zijn land naar een 27-23-overwinning.

De finale tussen Denemarken en Frankrijk staat op zaterdag 7 augustus om 14 uur gepland. Egypte en Spanje strijden diezelfde dag vanaf 10 uur voor brons.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.