Extra stimulans voor Thiam? Coach mag stadion weer binnen na vals positieve coronatest

  Roger Lespagnard leidde Nafi Thiam al naar talloze successen.

  Tijdens het speerwerpen was er even paniek in de entourage van Nafi Thiam, want haar coach en vertrouwenspersoon Roger Lespagnard mocht "om medische redenen" het stadion niet meer binnen. Gelukkig was het loos corona-alarm, zodat hij zijn poulain in de afsluitende 800 meter weer kan aanvuren.

  Roger Lespagnard had vanochtend een positieve speekseltest afgeleverd en werd daardoor als mentor van Nafi Thiam vervangen door Michael Van der Plaetsen, de broer van de onfortuinlijke tienkamper Thomas Van der Plaetsen.

   

  Een PCR-test bracht even later een negatief resultaat op corona aan het licht, waardoor Lespagnard uit zijn quarantaineprotocol verlost werd. Veel deerde de afwezigheid van Lespagnard Thiam niet tijdens het speerwerpen, want met een worp van 54,68 meter gooide ze zichzelf weer in polepositie voor goud. 

   

  Toch zal de titelverdedigster blij zijn dat haar coach straks opnieuw in de tribune mag plaatsnemen, want Lespagnard is een heel belangrijke schakel in haar succes.