De Olympische Tribune: "fenomenale Thiam" en "geen mooiere weg naar goud voor Red Lions"

  In minder dan een uur tijd bezorgden Nafi Thiam en de Red Lions ons land vandaag twee gouden medailles. In "De Olympische Tribune" blikten hockeycommentator Eddy Demarez en atletiekkenner David Naert terug op een fenomenale dag in de Belgische sportgeschiedenis.

   

  U kunt de podcast ook beluisteren in de vernieuwde Sporza App. Klik bovenaan op "luister", daar kunt u al onze podcasts vinden.

  Enkele opvallende quotes uit deze aflevering:

  Eddy Demarez over de olympische triomf van de Red Lions tegen Australië:

   

  • “De ervaring van het WK 2018 - toen we ook dachten te winnen en dat na de videocall teruggedraaid werd - heeft een rol gespeeld vandaag.”
   
  • “Er is geen mooiere weg naar het goud dan voorbij Australië, India, Nederland en Duitsland te gaan. Australië is eigenlijk zoals Brazilië in het voetbal, de natie met het rijke hockeyverleden.”
   
  • “De vraag is nu wat Van Den Heuvel zal doen met deze selectie als hij overneemt. Er zijn wel wat spelers die het einde van hun carrière bereiken.”
   
  • “Ook de vrouwen groeien naar een hoog niveau. Volgende zomer hebben ze een kans op het WK in Nederland en Spanje en daar kunnen ze zomaar meedoen tot het einde.”
   
  David Naert over het goud voor Thiam en de knappe 4e plek voor Vidts:
   
  • “Als je haar een uur na de wedstrijd in het interview bij Maarten Vangramberen nog in tranen ziet uitbarsten, zie je hoe zwaar het was voor Thiam.”
   
  • “Als Vetter haar niveau gehaald had in het speerwerpen, hadden we het nu over het zilver van Thiam. Maar nog eens: er zijn zeven onderdelen en die zijn allemaal even belangrijk.”
   
  • “Het had zo leuk geweest als Vidts ook nog brons haalde. Ik geloofde er ook in, maar het probleem lag bij die trage start van de 800m. Haar aanval kwam dan misschien wat te laat.”
   
  • “Wat Vidts nog kan is moeilijk te voorspellen, de vraag is vooral hoeveel vooruitgang ze nog kan maken in het speerwerpen.”

  Lees ook: