Australische surferboy doorbreekt Japanse skate-hegemonie met monsterscore

  Keegan Palmer pronkt met zijn gouden medaille

  Het liep op wieltjes voor Japan in het skateboarden. Tot vandaag verlieten er geen gouden medailles het thuisland. Maar op de laatste dag moesten ze er dan toch nog eentje uit handen geven. De 18-jarige Australische surferboy Keegan Palmer rolde vandaag autoritair naar de laatste gouden plak.

  Het skateboarden op de Spelen is ingeblikt. Na de streetcompetitie met onze landgenoten Axel Cruysberghs (13e) en Lore Bruggeman (11e), startte gisteren de park-discipline. De 19-jarige Yosozumi werd er de derde opeenvolgende Japanse goudenmedaillewinnaar in het skaten.

   

  Maar geen 4 op 4 voor Japan. Daar stak de Australische surferboy Keegan Palmer vanmorgen een stokje voor. De 18-jarige skatesensatie was de enige die in zijn runs een score van meer dan 90 punten liet optekenen (95,83 punten) en snoepte zo dan toch een gouden medaille van het thuisland af. Pedro Barros (Bra) en Cory Juneau (VS) volgden op ruime afstand voor zilver en brons.

  Tieners om te zien: "Misschien ga ik nog voor het surfen"

  Tieners aan de top in het skaten. Keegan Palmer is ook al de derde tiener die in Tokio een gouden medaille op zak steekt. Toch heeft de 18-jarige wel al een pak ervaring in extreme sporten.

   

  Van kindsbeen af staat de Australiër al op een board. Al was dat niet meteen een met wieltjes onder. De kersverse olympisch kampioen skateboarden startte zijn sport-hoofdstuk als surfer.

   

  Na het skateboarden, ook een olympische surfmedaille dan? Het zou zomaar eens kunnen, zo blijkt. "Als surfen nog steeds een olympische discipline is wanneer ik skateboarden links laat liggen, zou ik wel voor surfen durven te gaan", vertelde hij aan ESPN.

  Herbekijk de winnende run van Keegan Palmer:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.