Belgische beloftekapitein Onana maakt overstap naar Franse landskampioen

  Amadou Onana mag zich komend seizoen proberen te bewijzen in de Ligue 1. De 19-jarige Belg, kapitein van onze belofteploeg, heeft zijn handtekening gezet in Rijsel tot 2026. Hij komt over van de Duitse tweedeklasser Hamburg.

  Amadou Onana trok na zijn jeugdopleiding bij Anderlecht, White Star en Zulte Waregem richting Duitsland. De middenvelder koos er voor Hamburg om zich verder te ontwikkelen. In januari 2020 kon hij daar zijn eerste profcontract tekenen.

   

  In de Duitse tweede klasse kwam hij afgelopen seizoen 25 keer in actie. Nu zet hij de stap naar de Ligue 1. De 19-jarige middenvelder tekent een langdurig contract bij Rijsel, de Franse landskampioen.

   

  "Ik ben heel blij om hier te zijn", reageerde onze landgenoot al op de clubwebsite. "Het is de droom van elke voetballer om in de Ligue 1 te spelen, bij een historische club, de landskampioen die dan ook nog eens Champions League zal spelen. Gewoon denken aan die hymne geeft me kippenvel."