Romelu Lukaku naar Chelsea? "Als ze 130 miljoen betalen, laat Inter hem gaan"

  Is Romelu Lukaku bezig aan zijn laatste trainingsdagen bij Inter?

  Ze leken een match made in heaven met de Scudetto in mei als kroon op het werk, maar Romelu Lukaku (28) en Inter gaan elk hun kant op. In Italië zijn ze ervan overtuigd dat een terugkeer naar Chelsea slechts een kwestie van dagen is. Een verklaring voor de scheiding? De financiële kopzorgen van Inter.

  "Lukaku verso l'addio", kopt La Gazzetta dello Sport vandaag. Romelu Lukaku wordt naar de uitgang bij Inter gebracht.

   

  "Het gaat niet om geruchten, zijn vertrek hangt echt in de lucht", bevestigt Filippo Conticello, Inter-volger van de roze sportkrant, aan onze redactie.

   

  "Er is nog één twistpunt: de transfersom. Als Chelsea 130 miljoen euro op tafel legt, dan hapt Inter toe."

   

  Volgens de Italiaanse journalist speelt Inter een "mindgame". "Ze hebben altijd gezegd dat ze hem niet zouden verkopen, maar dat klopt niet."

   

  "Romelu beseft dat nu ook en heeft daarom mentaal de klik gemaakt. En op zich verhuist hij naar een betere competitie, ook al heeft hij in Engeland veel kritiek gekregen."

   

  De basis voor de strategie van Inter zijn de financiële perikelen. Inter heeft geld nodig. Dat probleem sluimert al een tijdje en geraakt maar niet opgelost.

   

  "Ze hebben Achraf Hakimi aan PSG verkocht, maar die transfer lost het probleem niet op. Je zou dan denken: verkoop iemand als Lautaro Martinez, maar voor hem zijn de aanbiedingen niet stevig genoeg."

   

  "Er zit maar één iets op: met Romelu Lukaku moeten ze hun sterspeler verkopen. Hij moet voldoende geld opleveren."

  "Je moet Lukaku niet overtuigen, wel Inter om het bod te laten liggen"

  Geld is nooit een probleem geweest in Londen. Bij Chelsea stond Erling Haaland lange tijd op de radar, maar het Noorse wonderkind losweken is niet gelukt. En dus komt Chelsea op de proppen met zijn ex-spits.

   

  "Romelu heeft altijd gezegd dat hij het naar zijn zin heeft in Milaan. Dat is ook oprecht, maar hij merkt nu dat Inter hem wél wil of moet verkopen. Dan is het zo. Over 3 à 4 dagen zal het rond zijn."

   

  Kan Lukaku dan niet overtuigd worden om toch in Milaan te blijven? "Dat is het punt niet. Je moet Lukaku niet overtuigen, maar wel Inter om het aanbod van Chelsea te laten liggen. En dat kunnen ze gezien hun toestand niet."

   

  "De sleutel ligt bij Inter. Als Chelsea 130 miljoen euro op tafel legt, dan gaat de transfer door."

   

  "Ze hebben al 90 à 100 miljoen geboden plus de overbodige Marcos Alonso, maar dat is niet genoeg voor Inter. Ze willen 130 miljoen, cash. En Chelsea zal die wens wel inwilligen."

   

  Heeft coach Simone Inzaghi in dit dossier dan niets in de pap te brokken? "Hij is Antonio Conté niet, hé. Die is vertrokken, want hij aanvaardde het lagere niveau van zijn kern niet. Inzaghi moet maar instemmen."

   

  Dat lijken de fans van Inter niet te doen. "Zij worden een groot probleem voor het bestuur. Ze protesteren nu al op sociale media en ze zullen hun stem zeker en vast laten horen. Ze zijn boos."

  Chelsea heeft al 90 à 100 miljoen geboden plus de overbodige Marcos Alonso, maar dat is niet genoeg voor Inter. Ze willen 130 miljoen, cash. En Chelsea zal die wens wel inwilligen.

  Filippo Conticello (La Gazzetta dello Sport)