Dagprogramma: ook Belgian Cheetahs komen nog aan de beurt

  Dag 13 op de Olympische Spelen wordt een om niet snel te vergeten. Nafi Thiam en Noor Vidts gaan op zoek naar een medaille in de zevenkamp, de Red Lions spelen tegen Australië met als inzet de olympische titel in het hockey. Wordt dag 13 een geluksdag voor de Belgen?

  België bekleedt voorlopig de eerste en vijfde plek in de zevenkamp. Nafi Thiam en Noor Vidts gooien om 14.20u alles in de strijd voor respectievelijk goud en brons. 

  Na het middagmaal is de estafetteploeg aan de beurt. De Belgian Cheetahs moeten het zonder Cynthia Bolingo doen, maar mikken nog steeds op een finaleplek. De reeksen in de 4x400m worden om 12.25 uur afgewerkt.

   

  Om 13 uur wil Ismael Debjani nog een keertje knallen op de 1.500 meter. In de reeksen liep onze landgenoot de snelste tijd van alle deelnemers. Een goede voorbode voor zijn halve finale? 

  Vanaf 4 uur begon Manon De Roey aan haar tweede ronde op het olympische golftoernooi. Een "zenuwslopende" ronde één sloot ze af met par, goed voor 71 slagen. Evenaart De Roey die prestatie?

   

  Wordt het na zilver in Rio goud in Tokio? Om 12 uur krijgt het prachtige toernooi van de Red Lions een sluitstuk tegen Australië. Kroont de Belgische hockeyploeg zich tot olympisch kampioen? Wij zitten alvast op het puntje van de stoel!

  Tsjechisch klimwonder Adam Ondra

  Morgen kennen we de eerste mannelijke olympische kampioen in het sportklimmen. Om 10.30 uur staat het onderdeel speed op de agenda, een uurtje later volgt het boulderen en de ontknoping in de lead ziet u om 14.10 uur.

   

  Een man om in de gaten te houden is Adam Ondra. De Tsjech domineert de sport. De prijzenkast van de 28-jarige sportklimmer is al rijkelijk gevuld met wereldtitels. Kan hij daar een olympische titel aan toevoegen?

  Kirani James wil 400m domineren

  Op de 400m hoopt Kirani James zijn land een eerste medaille te schenken op deze Spelen. Een gouden, als het even kan. Dan moet hij wel afrekenen met de Colombiaan Anthony Jose Zambrano en de Amerikanen Norman en Cherry. 

   

  Iedereen in Grenada kijkt met hoge verwachtingen naar James. De eilandengroep vormt het op tien na kleinste land ter wereld. Mogen ze voor het eerst vieren? U ziet het om 14 uur.

  Burenstrijd in finale tafeltennis

  In de landencompetitie van het tafeltennis krijgen we zowaar een klassieker tussen China en Japan. China versloeg in de halve finales Duitsland met droge 3-0-cijfers, Japan stuurde met dezelfde uitslag Hong Kong huiswaarts.

   

  De Chinese vrouwen hopen morgen de titel af te snoepen van het gastland. Of dat ook lukt, weet u vanaf 12.30 uur.