Jerommeke in real life: Georgisch superzwaargewicht verpulvert tegenstand met 3 wereldrecords

  Talachadze was meer dan een maatje te groot voor zijn concurrenten.

  In het gewichtheffen bij de superzwaargewichten (+109 kg) heeft Lasja Talachadze de verwachtingen helemaal ingelost. Met zowel een wereldrecord in het trekken, het stoten als in totaal liet de Georgiër geen spaander heel van de concurrentie.

  1,96 meter en 176 kilogram, Lasja Talachadze is iemand die je liever niet tegen het lijf loopt in een donker steegje. De 27-jarige Georgiër is een fenomeen in het gewichtheffen en beschikt dan ook over een palmares om u tegen te zeggen.

   

  Als wereldrecordhouder in zowel het trekken (snatch) als het stoten (clean and jerk) was de vraag niet of Talachadze zijn olympische titel kon verlengen, maar wel met hoeveel kilogram boven zijn hoofd hij dat ging doen.

   

  Met 3 wereldrecords was het antwoord van de Georgiër alvast niet van de poes. Met 223 kilogram in het trekken en 265 kilogram in het stoten deed Talachadze in totaal maar liefst 47 kilogram beter dan zijn dichtste belager, de Iraniër Ali Davoudi. 

  Het wereldrecord in de snatch:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Het wereldrecord in de clean and jerk:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.