Pijnlijke exit voor Van der Plaetsen en 5 andere zaken die je moet onthouden uit de nacht van 4 augustus

  Op woensdag en donderdag zijn alle ogen gericht op de Belgische meerkampers. We krijgen in de eerste uren op de piste zowel pech als succes voorgeschoteld. Dit moet u onthouden.

  Bekijk de hoogtepunten van nacht 12

  1. Tienkamp: pijnlijke exit voor Thomas Van der Plaetsen

  Laat ons beginnen met de pech. Thomas Van der Plaetsen moet na twee onderdelen een kruis maken over zijn toernooi. Onze landgenoot begon sterk aan de tienkamp, maar bij het verspringen greep Van der Plaetsen naar zijn hamstring en kwam hij slecht neer. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht voor verder onderzoek. 

  2. Zevenkamp: Nafi Thiam deelt mokerslag uit en staat aan de leiding na het hoogspringen

  Maar er is ook voorlopig succes, want Nafi Thiam is als een speer gestart aan haar zevenkamp. Ze kwam met een 15e plek uit de 100m horden, voor haar misschien wel het gevaarlijkste nummer. In het hoogspringen pakte ze uit. Thiam vloog als vanouds over 1,92m en neemt de leiding in de algemene tussenstand.

  3. Zevenkamp: ook Noor Vidts doet het goed met een 4e plaats

  Terwijl alle aandacht naar Nafi Thiam gaat, zouden we bijna vergeten dat er nog een andere landgenote enorm sterk bezig is: Noor Vidts. Na de 100m horden stond ze 5e, met het hoogspringen zette ze nog een stapje verder: een vierde plaats. 

  4. 400m horden: goud en wereldrecord voor McLaughlin

  Het derde wereldrecord in de atletiek op deze Spelen staat op naam van Sydney McLaughlin. De Amerikaanse kwam naar Tokio om een wereldrecord op zak te steken en heeft dat in de finale van de 400 meter horden ook gedaan.

   

  McLaughlin peuzelde haar landgenote Dalilah Muhammad, na een spannende inhaalrace, op in de laatste meters. De Nederlandse Femke Bol mag het Amerikaanse duo op het podium vergezellen.

  5. Kajak: Hermien Peters naar de halve finales, Lize Broekx heeft herkansingen nodig

  Kajakster Hermien Peters heeft zich in de K1 500m makkelijk geplaatst voor de halve finales. Peters won haar reeks in 1'47"959 en mag zo rechtstreeks naar de halve finales. Haar kajakpartner Lize Broekx kende een mindere start en moest herkansen. Daar weet ze zich met een 2e plaats in haar reeks te plaatsen voor de halve finale.

  6. Openwaterzwemmen: 10km zwemmen en dan toch nog moeten sprinten: Cunha kan dat!

  De ontknoping van de 10 kilometer openwaterzwemmen is uitgedraaid op een echte nagelbijter. Met nog enkele meters voor de boeg sprintte een groepje van 7 voor de overwinning. De Braziliaanse Ana Marcela Cunha haalde het nipt voor de Nederlandse Van Rouwendaal, die haar olympische titel niet kon verlengen. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.