10 kilometer openwaterzwemmen en dan moeten sprinten: Cunha kan dat!

  Voor Cunha is het de eerste medaille op een olympisch toernooi.

  De ontknoping van de 10 kilometer openwaterzwemmen is uitgedraaid op een echte nagelbijter. Met nog enkele meters voor de boeg sprintte een groepje van 7 voor de overwinning. De Braziliaanse Ana Marcela Cunha haalde het nipt voor de Nederlandse Van Rouwendaal, die haar olympische titel niet kon verlengen. 

  Na een uitputtingsslag is de 10 kilometer openwaterzwemmen geëindigd in een sprint. Zeven dames maakten in de laatste 100 meter nog steeds kans op een medaille. Een sprint moest bepalen wie met het eremetaal ging lopen.

   

  De Braziliaanse Cunha, die nagenoeg heel de wedstrijd op kop had gezwommen, begon de sprint op kop met de Nederlandse Van Rouwendaal in haar zog. Van Rouwendaal hoopte nog even om haar olympische titel te verlengen, maar beet haar tanden stuk op de sterke Braziilaanse.

   

  Voor Cunha is het de eerste keer in drie deelnames dat ze een medaille kan pakken. In Rio 2016 werd ze nog 10e. Vier jaar eerder in Londen legde ze nog beslag op de 5e plek. 

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.