Heynen na uitschakeling Polen: "Kans is groot dat dit mijn afscheid betekent"

  Het olympische avontuur van Vital Heynen zit erop. De Poolse volleybalploeg ging na een vijfsetter onderuit tegen Frankrijk in de kwartfinale. Polen kwam voor een medaille, maar wordt dus met lege handen huiswaarts gestuurd. Setstanden: 25-21, 22-25, 25-21, 21-25 en 9-15.

  Geen medaille, wel een teleurstelling neemt Vital Heynen mee op het vliegtuig. De Belgische bondscoach van Polen zag zijn ploeg in de kwartfinale verliezen van weerbare Fransen.

   

  In een evenwichtige match leken de Polen de bovenhand te nemen. Met een 2-1 voorsprong in sets lonkte de halve finale tegen Argentinië. Dat was buiten Frankrijk gerekend, dat in "money time" een tandje bijstak.

   

  De Fransen dwongen een vijfsetter af. In set 5 sloegen ze meteen een kloofje. Een mentale tik die Polen niet meer te boven kwam. Frankrijk stoot door naar de halve finale tegen Argentinië. In de andere halve finale staat olympisch kampioen Brazilië tegenover Rusland.

  Vital Heynen: "Had project met Polen liever afgesloten met medaille"

  "Ik denk dat de wedstrijd van vandaag bepaalt wie de finale speelt", begint een zichtbaar teleurgestelde Heynen zijn analyse. "We hebben lang voor gestaan, maar de laatste twee sets was Frankrijk beter. Dat moet ik toegeven."

   

  "Als je 5 punten achter komt in de tiebreak, wordt het moeilijk. We kregen geen controle op de aanval van Frankrijk. We wisten dat het een erg lastige wedstrijd zou worden."

   

  "We hebben hier jarenlang voor gewerkt. De kans is groot dat dit mijn afscheid betekent. Ik had toch liever afgesloten met een medaille", besluit de Belgische topcoach.