VIDEO: Drama op de piste! Deense achtervolger (op weg naar WR) knalt op Brit

  De Deen kon de Brit niet meer ontwijken.

  Spektakel in de ploegenachtervolging bij de mannen! Het Deense viertal leek op weg naar een indrukwekkend wereldrecord in de reeksen, maar in de slotkilometer ging het helemaal mis voor Hansen, Larsen, Madsen en Pedersen. Door de achterop gebleven Brit Tanfield gingen de Denen tegen de grond, weg was het WR. In de finale krijgen ze wel een nieuwe kans tegen Italië, de nieuwe wereldrecordhouder.

  Net als bij de vrouwen zijn ook de mannelijke ploegenachtervolgers goed op dreef op de wielerbaan van Izu. 

   

  In de derde van vier reeksen vochten Nieuw-Zeeland en Italië een stevig duel uit. Filippo Ganna trok zijn team uiteindelijk over de streep met een fenomenale slotkilometer, goed voor een indrukwekkend wereldrecord (3'42"307).

   

  De Denen, de vorige wereldrecordhouders, zagen het gebeuren vlak voor hun duel met Groot-Brittannië. Hun antwoord mocht er zijn.

   

  Hansen, Larsen, Madsen en Pedersen leken op hun beurt op weg naar een wereldrecord, maar in het slot van de race ging het nog helemaal mis. De Deense koploper knalde pardoes op de achterop gebleven Brit Tanfield en weg was de toptijd.

   

  De Denen zijn wel geplaatst voor de finale omdat ze de Britten eigenlijk ingehaald hadden. Ze krijgen tegen Italië dus een herkansing op het wereldrecord.

  De val van de Denen:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  De eerdere toptijd van de Italianen:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Foto's van het incident: