Chinees Zou turnt zich naar goud op de brug, Hashimoto is de primus op de rekstok

  Zou pakt het goud op de brug.

  Op de laatste dag van de artistieke gymnastiek heeft Jingyuan Zou het goud gepakt op de brug. De Chinees turnde een betere oefening dan de Duitser Lukas Dauser (zilver) en de Turk Ferhat Arican (brons). Daiki Hashimoto ging aan de rekstok dan weer met het goud aan de haal. Liefst 4 turners vielen van de rekstok. 

  Ferhat Arican zette meteen de toon in een hoogstaande finale op de brug. De Turk turnde een moeilijkheid van 7.000 en daar ging niemand meer over. 

   

  Meteen daarna verzorgde Jingyuan Zou de show. Zijn turnoefening was iets vlotter en bijzonder technisch. Na een perfecte landing kreeg de Chinees de hoogste score van de dag: 16.233.

   

  Als er dan nog 1 iemand het podium door elkaar kon schudden, was het Lukas Dauser wel. Het zag er technisch bijzonder goed uit bij de Duitser en dat leverde hem uiteindelijk een score van 15.700 en een zilveren medaille op. 

   

  Dat het een hoogstaande finale was, bewijzen de cijfers. 6 van de 8 turners lieten een score van 15.000 of hoger optekenen. Enkel de Oekraïner Petro Pachnjoek en de Brit Joe Fraser hadden een score lager dan 15.000. 

  Drama aan de rekstok

  De zenuwen stonden ook strak gespannen in de finale van de rekstok. De Kazak Milad Karimi beet de spits af en viel tot twee keer toe op de grond. De Japanner Takeru Kitazono was hetzelfde lot beschoren. 

   

  Ook de Australiër Tyson Bull en de Nederlander Bat Deurloo sprongen tijdens hun oefening van de rekstok.

   

  De turners die wel een nagenoeg vlekkeloze oefening afwerkten, waren Nikita Nagorny, Tin Srbic en Daiki Hashimoto. Vooral die laatste deed het voortreffelijk en de Japanner ging dan ook met het goud aan de haal. Hashimoto sprokkelde een score van 15.066 bij elkaar. 

   

  Het zilver was voor de Kroaat Tin Srbic (14.900) en het brons voor de Rus Nikita Nagorny (14.533). 

  De oefening van Daiki Hashimoto:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  Karimi gaat tot 2 keer toe tegen de grond: