Ga naar de inhoud

Officieel: Sprinter Sam Bennett keert terug naar Bora-Hansgrohe

Sam Bennett boekte heel wat sprintsuccessen voor The Wolfpack.

Na een avontuur van twee jaar bij Deceuninck-Quick Step keert Sam Bennett zoals verwacht terug naar het oude nest van Bora-Hansgrohe. De Ier wordt er het speerpunt van de gloednieuwe sprinttrein met nieuwkomers Danny van Poppel, Shane Archbold en Ryan Mullen.

Sam Bennett kon na 6 jaar bij Bora-Hansgrohe zijn carrière in 2019 nieuw leven inblazen als vervanger van Elia Viviani bij Deceuninck-Quick Step. Met twee ritzeges in de Tour en eentje in de Vuelta bleek het de goede keuze van manager Patrick Lefevere.

 

Maar dit seizoen kwam er een haar in de boter tussen Lefevere en Bennett, die flirtte met zijn ex-ploeg Bora-Hansgrohe. Uiteindelijk ging Mark Cavendish onverwacht naar de Tour in plaats van de Ierse sprinter, die last had van een knieblessure, maar met zijn hoofd al ergens anders zat.

 

Wat al enkele maanden duidelijk was, is nu ook bevestigd: Bennett tekent voor 2 seizoenen bij Bora-Hansgrohe. Hij krijgt er een sprinttrein op maat, want ook Shane Archbold (Deceuninck-Quick Step), Danny van Poppel (Intermarché-Wanty Gobert) en Ryan Mullen (Trek-Segafredo) maken de overstap.

Bennett: "Klaar om de leider te zijn bij Bora-Hansgrohe"

"Ik ben heel blij dat ik kan terugkeren bij Bora-Hansgrohe", zegt Bennett. "Ik had al 6 fantastische jaren met het team en ik voel dat ik er enorm ben gegroeid als profrenner. Het was destijds een moeilijke beslissing om te vertrekken, maar ik had een nieuwe omgeving nodig."

 

"Hoewel sommigen vraagtekens hadden bij die keuze, denk ik dat het nu de juiste stap is om terug te keren. Ik heb twee geweldige jaren achter de rug bij Deceuninck-Quick Step, een kinderdroom."

 

"Maar nu ben ik klaar om bij Bora-Hansgrohe weer de leider te zijn die ik wil zijn. Ik ben klaar om mijn rol te omarmen en het team naar overwinningen te stuwen."

Ik ben klaar om mijn rol te omarmen en het team naar overwinningen te stuwen.

"We hebben drie getalenteerde renners gevonden om aan mijn zijde te werken. Ryan Mullen heeft altijd indruk gemaakt met zijn kracht. Shane Archbold is een van de beste en meest ervaren lead-outs in het peloton. Danny van Poppel is een zeer succesvolle sprinter die altijd de juiste positie kiest."

 

"We hebben alle vier verschillende sterktes en we geloven erin dat we samen een zeer competitieve sprinttrein vormen."

 

"Momenteel heb ik nog last van mijn knieblessure, waardoor ik de Tour moest missen, maar ik heb er vertrouwen in dat ik snel weer op niveau zal zijn. Ik wil Deceuninck-Quick Step bedanken voor twee fantastische jaren. Ik wens ze alle succes in de toekomst."

Drie loodsen: "Nieuw hoofdstuk in carrière"

  • Danny van Poppel: "Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging. Het wordt een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, want ik ga me nu als sprinter volledig toeleggen op de lead-out. Ik ga Sam, een van de snelste mannen in het peloton, zo goed mogelijk ondersteunen."

  • Shane Archbold: "Ik ben blij dat ik de kans krijg om terug te keren naar Bora-Hansgrohe. Ik ben gemotiveerd om voort te bouwen op het succes dat we in het verleden hadden."

  • Ryan Mullen: "Ik had vier geweldige seizoenen bij Trek-Segafredo, maar ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging. Er zit heel wat talent bij de ploeg en ik kan niet wachten om er samen mee te trainen."
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.