Ga naar de inhoud

Lions gaan nog niet uit hun dak: "Als je nu viert, vier je eigenlijk voor zilver"

Zeven hordes overwonnen, nog eentje te gaan! De Red Lions hebben al zeker een medaille op zak, maar dat zorgt nog niet voor euforie in het Belgische kamp. "Het merendeel van de spelers heeft al zilver. Ik droom van een ander kleurtje."

De Red Lions hebben de laatste horde richting finale overwonnen. "Dit is een overwinning van de ervaring", meent kapitein Denayer. "We hebben veel maturiteit getoond vandaag. Die ervaring van Rio zit nog steeds in onze rugzak."

 

Toch bleven de Lions niet te lang stilstaan bij de overwinning. Ze keken meteen vooruit naar hun grote doel: het olympisch goud. In Rio was het winnen van de halve finale een grote opluchting, vandaag is het niet meer dan een opstapje naar meer.

 

"Het was een goede wedstrijd, maar mijn grote droom is een gouden medaille. Als je nu te veel gaat vieren, vier je eigenlijk voor zilver. Het merendeel van de spelers heeft die medaille al. Ik droom van een ander kleurtje", vertelt Alexander Hendrickx.

 

Ook doelpuntenmaker Luypaert wil geen Rio-scenario meer. "In Rio huilden we tranen met tuiten omdat we naar de finale mochten. Vandaag hebben we andere doelen: we gaan voor olympisch goud."

Als je nu te veel gaat vieren, vier je eigenlijk voor zilver. Het merendeel van de spelers heeft die medaille al. Ik droom van een ander kleurtje", vertelt Alexander Hendrickx.

Alexander Hendrickx

Next: "Duivels" Duitsland of "onbekend" Australië?

In de finale wacht Australië of Duitsland op onze Lions. Allebei topploegen, maar met een totaal verschillend profiel. 

 

"Duitsland kennen we heel goed, Australië minder. Het is koffiedik kijken hoe Australië het tegen een Europese ploeg doet. We hebben alleszins al één voordeel: enkele uren recuperatie meer", aldus Denayer.

 

"Ze hebben beiden een verschillende stijl. Duitsland is de duivel die we kennen en Australië is meer onontgonnen terrein. Het is heel lang geleden dat we tegen hen hebben gespeeld. Het zal wat meer voeten in de aarde hebben om ons op hen voor te bereiden", blikt bondscoach McLeod vooruit.

Duitsland is de duivel die we kennen en Australië is meer onontgonnen terrein.

Bondscoach McLeod over de mogelijke tegenstanders in de finale

"Alexander Hendrickx is een baas"

Met 14 doelpunten heeft Alexander Hendrickx een groot aandeel in de finale van de Belgische hockeyploeg. Ook zijn coach en teamgenoten zijn lyrisch.

 

"Ik houd van Hendrickx' verhaal op dit toernooi. Er zit vanalles in: drama, bloed en vooral succes. Ik ben blij voor hem", glundert McLeod.

 

Ook Luypaert haalt het wierookvat boven voor zijn collega. Hij maakt er wel niet te veel woorden aan vuil. "Hij is gewoon een baas."

Bekijk de ingetogen viering van de Red Lions:

Programma Red Lions
finale
donderdag 5 augustus Australië - België 1-1 (2-3 in shoot-out) verslag
halve finales
dinsdag 3 augustus België - India 5-2 verslag
  Australië - Duitsland 3-1 verslag
kwartfinales
zondag 1 augustus België - Spanje 3-1 verslag
  India - Groot-Brittannië 3-1  
  Australië - Nederland 2-2 (3-0 n.p.) verslag
  Duitsland - Argentinië 3-1 verslag
groepsfase
zaterdag 24 juli Nederland - België 1-3 verslag
maandag 26 juli Duitsland - België 1-3 verslag
dinsdag 27 juli België - Zuid-Afrika 9-4 verslag
donderdag 29 juli België - Canada 9-1 verslag
vrijdag 30 juli België - Groot-Brittannië 2-2 verslag
    M W G V +/- punten
1. België 5 4 1 0 +17 13
2. Duitsland 5 3 0 2 +9 9
3. Groot-Brittannië 5 2 2 1 0 8
4. Nederland 5 2 1 2 0 7
5. Zuid-Afrika 5 1 1 3 -8 4
6. Canada 5 0 1 4 -18 1