Pauwels Sauzen-Bingoal geeft 3 jonge veldrijders een kans bij de hoofdmacht

  Pieter Pauwels is 17 jaar jong.

  Drie 17-jarigen mogen vanaf 1 september ervaring opdoen bij de hoofdploeg van Pauwels Sauzen-Bingoal. Het gaat om onze landgenoten Pieter Pauwels en Lukas Vanderlinden en de Italiaan Lorenzo Masciarelli.

  Een Italiaan uit een wielerdynastie

  Over ongeveer 40 dagen begint het nieuwe veldritseizoen. Pauwels Sauzen-Bingoal zal het seizoen aanvatten met 3 nieuwe talenten van 17 jaar.

   

  De Italiaan Lorenzo Masciarelli zal misschien wel een belletje doen rinkelen, was hij is de jongste telg uit een wielerdynastie. Grootvader Palmiro Masciarelli won in de jaren 80 etappes in de Giro en de Vuelta. Papa Simone was jaren prof bij onder meer Acqua e Sapone en Vini Caldirola.

  "Lorenzo werd ons meer dan 4 jaar geleden getipt. We lieten hem uit Italië overkomen voor de Superprestigecross in Gavere, waar hij meteen indruk maakte. Sindsdien rijdt hij voor ons opleidingsteam", zegt teammanager Jurgen Mettepenningen.

  "Als eerstejaarsjunior werd hij afgeremd door mycoplasma, maar vorig jaar bevestigde Masciarelli zijn talent met winst in Beringen en een 2e plaats in de WB-manche in Tabor. Hij is een echte allrounder."

  En 2 jonge Belgen

  Ook Pieter Pauwels rijdt al jaren bij de opleidingsploeg en maakt straks de overstap. "Pieter reed vorige winter door het coronavirus amper wedstrijden. Dan kan je ook moeilijk bewijzen dat je progressie hebt geboekt."

  "Ik wil hem toch de kans geven zich verder te ontwikkelen. Het is nu aan hem om te bewijzen dat hij nog stappen kan zetten", zegt Mettepenningen. 

   

  Lukas Vanderlinden is de 2e Belg die een plekje krijgt bij de grote jongens."Hij werd 2e in Beringen na Masciarelli en kon zich daarna niet meer bewijzen door het gebrek aan wedstrijden."

   

  "Deze zomer bewees Lukas zich wel met onder meer een mooie ereplaats in de klimkoers van Herbeumont. Dat heeft ons overtuigd om Lukas een kans te geven." 

   

  "Dat hij op de weg uit de voeten kan, is een pluspunt, want ook in de zomer rijden we een stevig programma."