3 op 3 voor België in jumping: Bruynseels, Guery en Wathelet naar finale

  Grégory Wathelet is een van de drie Belgen in de jumpingfinale.

  De finale van het jumpingtoernooi op de Olympische Spelen wordt er morgen eentje met drie Belgen. In de kwalificaties reden Niels Bruynseels, Jérôme Guery en Grégory Wathelet alle drie een foutloos parcours.

  De Belgen zaten in de kwalificaties in de laatste groep en wisten dus al voor het hun beurt was dat alleen een foutloze ronde zou volstaan om zich te plaatsen voor de finale.

   

  Druk dus op de schouders van Bruynseels, Wathelet en Guery, maar dat bleek geen probleem. De drie Belgen hielden het hoofd koel en waren op geen fout te betrappen. We zien ze woensdag vanaf 12 u alle drie terug in de finale.

   

  Er sneuvelden dinsdag wel enkele grote namen. Onder meer de Zwitser Steve Guerdat, de olympische kampioen van 2012, slaagde er niet in om foutloos te springen. Hem zien we woensdag niet meer terug in de finale.

  "Iedereen kan winnen in de finale"

  • Niels Bruynseels: "De kop is eraf. Er was wel een beetje spanning, maar mijn paard voelt heel goed aan. Ik voel dat hij in supervorm is, heel fit. Mijn paard gaf me vertrouwen. Ik wist dat ik geen fout mocht maken om de finale te halen. Ik denk dat het paard ook voelde dat het belangrijk is hier. Morgen liggen alle kaarten opnieuw open. Ik ga me niet inhouden en alles op alles zetten."

  • Grégory Wathelet: "Met zijn drieën in de finale, beter kan niet. Ik ben opgelucht. Deze dag bereiden we al lang voor. We wisten dat we ons geen fout konden permitteren en dat we ook niet te langzaam mochten zijn. Het was wel stresserend, want een foutje is snel gemaakt. Ik denk dat het een heel open finale wordt. Iedereen kan winnen. We maken alle drie een kans. We gaan alles geven zodat we achteraf geen spijt hebben."

  • Jérôme Guery: "Het is magnifiek om in de olympische finale te staan. Dat is een kinderdroom. We zijn allemaal in vorm en hebben dit jaren voorbereid. Vandaag hadden we het voordeel dat we op het einde moesten komen. We wisten dat we het foutloos moesten doen en dat hebben we alle drie gedaan. Het paard sprong geweldig. We zijn in vorm. Ik wil de top 10 halen. Ik mik hoog, maar alles kan."

  VIDEO: Niels Bruynseels mag naar de finale

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  VIDEO: Ook Wathelet rijdt een foutloos parcours

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  VIDEO: Guery volgt voorbeeld van Bruynseels en Wathelet

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.

  programma Niels Bruynseels
  dinsdag 3 augustus kwalificatie 86"67 (naar F) verslag
  woensdag 4 augustus finale DNF verslag
  programma Jérôme Guéry
  dinsdag 3 augustus kwalificatie 86"10 (naar F) verslag
  woensdag 4 augustus finale 14e verslag
  vrijdag 6 augustus kwalificatie teamcompetitie 2e (naar finale) verslag
  zaterdag 7 augustus finale teamcompetitie 3e (brons) verslag
  programma Gregory Wathelet
  dinsdag 3 augustus kwalificatie 85"20 (naar F) verslag
  woensdag 4 augustus finale 9e verslag
  vrijdag 6 augustus kwalificatie teamcompetitie 2e (naar finale) verslag
  zaterdag 7 augustus finale teamcompetitie 3e (brons) verslag