Anderlecht huurt Bayern-spits Zirkzee: "Er was meteen een klik"

  Joshua Zirkzee voetbalt dit seizoen voor Anderlecht.

  Anderlecht heeft een overeenkomst bereikt met Bayern München om Joshua Zirkzee (20) te huren. De Nederlandse aanvaller moet het vertrek van Lukas Nmecha opvangen in de kern van Vincent Kompany. "Hij past binnen onze filosofie", reageert RSCA.

  In de eerste twee matchen van de Jupiler Pro League werd al snel duidelijk dat Anderlecht scorend vermogen mist. Raman, Verschaeren en Amuzu zijn geen afwerkers pur sang, Thelin is al langer verguisd in de hoofdstad.

   

  Maar Anderlecht lijkt een oplossing te hebben gevonden voor zijn spitsenprobleem: Joshua Zirkzee. De Nederlandse aanvaller van 1,93 meter wordt gehuurd van Bayern München.

   

  Zirkzee werd in 2017 weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord als mogelijke opvolger van Robert Lewandowski. In de jeugdreeksen scoorde hij aan de lopende band, maar in de hoofdmacht van de Rekordmeister kon hij geen potten breken.

   

  Afgelopen seizoen werd Zirkzee uitgeleend aan Parma in de Serie A, maar daar bleef hij steken op 0 goals in 4 matchen voor hij uitviel met een zware knieblessure. Parma, dat zakte uit de Italiaanse hoogste klasse, lichtte de aankoopoptie niet.

   

  Bij Anderlecht hoopt Zirkzee zijn carrière opnieuw te lanceren. In de kern van Vincent Kompany moet hij het vertrek van smaakmaker Lukas Nmecha opvangen.

  Zirkzee: "De filosofie spreekt me enorm aan"

  "Na een telefoontje met Vincent Kompany was er meteen een klik", zegt de Nederlandse aanwinst van RSCA.

   

  "Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en de filosofie spreekt mij enorm aan. Ik voel mij klaar om bij te dragen aan het team en de club te helpen om zijn doelen te bereiken.”

   

  "Joshua is een jonge spits met een enorm potentieel", zegt sportief directeur Peter Verbeke. "Het past binnen onze filosofie om hem verder te begeleiden in zijn ontwikkeling en tegelijk resultaat te boeken."

   

  "Joshua kan een bal bijhouden, is goed in de combinatie en beschikt over een individuele actie. Op deze manier voegen we opnieuw extra kwaliteit aan onze kern toe.”

  Ik voelde veel vertrouwen vanuit de club en de speelstijl en de filosofie spreekt mij enorm aan.

  Joshua Zirkzee