Must-see! Onvermoeibare Mu loopt onbedreigd naar goud op 800 meter

  Uitgaan van je eigen sterkte is een heel mooie eigenschap. De Amerikaanse Athing Mu heeft die karaktertrek fantastisch gedemonstreerd op de 800 meter bij de vrouwen. Zonder om te kijken snelde ze naar de gouden plak in een nieuw persoonlijk én nationaal record: 1'55"21.

  Eén ding was voor aanvang van de 800 meter-competitie bij de vrouwen al duidelijk: we kregen een volledig nieuw podium. 

   

  De drie atletes die in Rio eremetaal grepen (Caster Semenya, Francine Niyonsaba en Margaret Wambui), mochten dit jaar niet afreizen naar Japan omdat ze te hoge testosteronwaardes laten optekenen.

   

  De competitie was dan wel ietwat gekortwiekt, maar dat lieten de acht finalistes totaal niet aan hun hart komen. De Amerikaanse Athing Mu zeker niet. Na het startsignaal nam ze meteen resoluut de leiding, om die 800 meter lang niet uit handen te geven.

   

  Ze stoomde onhoudbaar door naar de olympische titel en een fiks persoonlijk én nationaal record van 1'55"21. De Britse Keely Hodgkinson snelde in haar zog naar zilver, het brons was voor een andere Amerikaanse: Raevyn Rogers. 

   

  Dat het een supersnelle race was, bewijst deze statistiek: maar liefst 6 van de 8 finalistes liepen een persoonlijk record.

  Bekijk Mu's impressionante inspanning:

  Sorry, jammer genoeg is deze video niet beschikbaar.
  We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.
  Heb je nog vragen? Bezoek onze klantenpagina.