Red Lion Stockbroekx mist Spelen na val: "Hoofdletsel kon mijn einde geweest zijn"

  Het leven van Emmanuel Stockbroekx hing even aan een zijden draadje. De Red Lion liep in de play-offs van de competitie een zware hoofdblessure op. Meteen werd duidelijk dat hij zijn olympische droom moest opbergen. Na een moeilijke revalidatie deelt hij zijn verhaal in Van hier tot in Tokio.

  "Mijn verhaal begon eigenlijk al wat vroeger, op stage in Spanje", deelt Stockbroekx. "Ik was op alle fronten aan het ontploffen. Vooral mentaal. Toen heb ik besloten een break te nemen en nam ik een sportpsychologe in de arm."

   

  "De afspraak was dat als ik goed speelde in de play-offs, ik een kans maakte om mee te gaan. De deur was niet helemaal toe. Toen viel ik op mijn hoofd en speelde ik alle hoop op de Spelen kwijt."

   

  In de halve finales van de play-offs maakte Emmanuel Stockbroekx een lelijke val. Het leverde een beeld op dat bij elke hockeyfan op het netvlies gebrand stond.

   

  "Waar moet ik beginnen...", reageert Stockbroekx op de beelden. "Ik werd wakker in het ziekenhuis en vroeg me af waarom ik daar lag. Mijn hoofd stond op ontploffen en de dokters hadden schrik dat ik een hersenbloeding had."

  Mijn vader ging met tranen in de ogen naar huis, zonder dat hij wist of zijn zoon überhaupt nog leefde.

  Emmanuel Stockbroekx

  "Het kon voor mij afgelopen zijn. Ik kon ook verlamd zijn, want mijn nek was ernstig beschadigd. Gelukkig had ik maar een hersenvliesbloeding, waardoor de schade beperkt bleef." 


  "Mijn vader - die nog geen wedstrijd miste in mijn carrière - ging met tranen in de ogen naar huis, zonder dat hij wist of zijn zoon überhaupt nog leefde", zegt de Red Lion.

  "Het is een straf verhaal", pikt Karl Vannieuwkerke in. Toch valt het de presentator op dat Stockbroekx er fysiek erg goed uitziet. Vannieuwkerke: "Ik vind dat je drie maanden later al heel ver staat."


  "Ik ben opnieuw beginnen te trainen", reageert de hockeyspeler. "Dat was nodig, want ik stond fysiek erg strak. Om dan van alles naar niets te gaan, is niet goed voor je lichaam." 

  "Werd wakker van de stress"

  Stockbroekx doorliep een moeilijke revalidatie. "Ik werd vaak wakker van stress en angstgevoelens, dus dat was geen fijne periode. Ik was aan het twijfelen om nog te trainen en opnieuw te beginnen hockeyen. Dat werd aangeraden." 


  Eén ding staat vast: of hij nu bij de selectie zit of niet, zijn liefde voor de Red Lions zal Emmanuel Stockbroekx nooit verliezen.


  "Ik heb altijd met hart en ziel dit team willen helpen. Of ik op of naast het veld sta, maakt voor mij geen verschil", besluit hij.

  Bekijk het aangrijpende verhaal van Stockbroekx: