De Olympische Tribune: "Lieve papa McLeod durft ook harde beslissingen nemen"

  De laatste horde naar het ultieme doel wacht. Donderdag kunnen de Red Lions olympisch goud veroveren tegen Australië. In "De Olympische Tribune" blikt Eddy Demarez vooruit. Met Tim Wielandt wordt het bizarre olympisch voetbaltoernooi besproken, waar Spanje en Brazilië elkaar treffen in de finale.

   

  U kunt de podcast ook beluisteren in de vernieuwde Sporza App. Klik bovenaan op "luister", daar kunt u al onze podcasts vinden.

  Een greep uit de quotes van deze aflevering:

  Eddy Demarez na Belgie-India in het hockey en voor de finale Belgie-Australië

  • “Nederland had Australië al kunnen uitschakelen in de kwartfinales, en dat was misschien beter geweest voor ons.”

  • “Wij staan momenteel even op nummer 1 op de ranking, Australië zal er waarschijnlijk opnieuw overklimmen, en dan na de finale zullen we weten wie de echte nummer 1 is.”

  • “Voor de Lions geldt nu enkel nog: goud halen. Brons en zilver zijn gewoonweg niet goed. Dat toont ook hun status vandaag aan.”

  • “Tom Boon bleef vandaag in het stadion zitten, want niet fit genoeg. Dat toont aan dat bondscoach McLeod harde beslissingen durft te nemen. Iedereen zegt "de lieve papa", maar wereldspeler Tom Boon durft hij eruit te laten als dat het team goed uitkomt.”

   Tim Wielandt over het voetbaltoernooi bij de mannen

  • “Ik heb jammer genoeg de halve finale tussen Brazilië en Mexico becommentarieerd en het was géén feest.”

  • “Pedri staat nog steeds overeind na 72 wedstrijden dit seizoen, maar hij moet nu toch elke wedstrijd vervangen worden. Eigenlijk moet de Spaanse bond hem in bescherming nemen.”

  • “De mooie verhalen op de Spelen kwamen vaak met een onafhankelijke aanleiding, zoals Brazilië die had in 2016, na de blamage op het WK in 2014 – zij hadden iets goed te maken.”

  Lees ook: