Belgian Cats klaar voor kwartfinale tegen Japan: "Ze hebben de beste shooters ter wereld"

  Meesseman is op haar hoede voor Japan.

  'Money time' in het basketbal. Onze Belgian Cats spelen morgen om 10.20u hun kwartfinale tegen gastland Japan. "We maken zeker een kans", zegt coach Philip Mestdagh.

  "De kwartfinale was ons eerste doel", aldus Antonia Delaere. "Het is heel positief dat we in de 1e pot zaten voor de loting. Nu treffen we Japan, dat wordt 50-50. Het is zeker haalbaar, maar het zal ook wel moeilijk zijn."

   

  "Als we winnen gaan we door naar de halve finale en dan is er veel mogelijk. Als we verliezen, zitten we de volgende dag op het vliegtuig. Na die loting zag je iedereen wel glunderen. Iedereen is klaar om die wedstrijd te spelen."

  "Beste shooters die ik al gezien heb"

  Ook sterspeelster Emma Meesseman blikt al even vooruit. "Vooraf vroegen mensen mij: 'Wie wil je als tegenstander?'. Maar er zijn geen makkelijke wedstrijden meer. Japan is de thuisploeg, dus het zou wel mooi zijn om die te verslaan."

   

  "Ik ben gewoon blij dat we weten wie het is en dat we ons kunnen voorbereiden. Ik ben er klaar voor. Ze hebben wel een goeie coach, want hij past vaak dingen aan. De speelsters zijn de beste shooters die ik al heb gezien. Ze zijn ook super snel."

  Mestdagh: "Ze spelen atypisch basketbal"

  "We hebben in de laatste 2 jaar 4 keer tegen elkaar gespeeld", zegt coach Philip Mestdagh. "We hebben 2 jaar geleden een stage gedaan in Japan en daar verloren we 2 keer. Daarna konden we nipt winnen en nu net voor de Spelen hebben we een oefenwedstrijd van hen verloren."

   

  "Maar ik ben ervan overtuigd dat we wel degelijk een kans maken.
  Ze spelen een beetje atypisch basketbal. Gestalte hebben ze niet echt, en ook het fysieke hebben ze niet. Maar ze zijn wel heel atletisch en snel. De opdracht zal vooral zijn om de acties van buiten uit zoveel mogelijk te stoppen." 

  "Geen cadeau om tegen Japan te spelen"

  "We weten dat het een team is dat heel moeilijk te bespelen is", vertelt Julie Allemand. "Ze hebben tegen Frankrijk en Nigeria gewonnen. Het is een grootse ploeg. Ik denk niet dat het een cadeau is om in de kwartfinale tegen hen te spelen."


  "We hebben hier al tegen Japan gespeeld en hebben verloren. Maar toen waren we nog niet klaar. Het was de 1e vriendschappelijke wedstrijd na het EK. Het zal nu een andere match worden, maar ik voel me goed."

  kwartfinales
  China Servië woensdag 3 u  
  Australië Verenigde Staten woensdag 6.40 u  
  Japan België woensdag 10.20 u  
  Spanje Frankrijk woensdag 14 u  
  programma Belgian Cats
  dinsdag 27 juli Australië - België 70-85 verslag
  vrijdag 30 juli België - Puerto Rico 87-52 verslag
  maandag 2 augustus China - België 74-62 verslag
      M W V +/- punten
  1. China 3 3 0 +56 6
  2. België 3 2 1 +38 5
  3. Australië 3 1 2 +10 4
  4. Puerto Rico 3 0 2 -104 3

  Lees ook: